Pokajao se svećenik koji je slavio smrt Slavka Goldsteina: Najavio je tekst isprike koji će javno objaviti

Screenshot

Don Mili Plenković, hvarski svećenik, ispričao se obitelji i prijateljima pokojnog Slavka Goldsteina zbog statusa koji je još 2017. godine napisao na svom profilu na Facebooku.

“Priznajem da sam pogriješio i ovim se putem ispričavam tužiteljima i obitelji te prijateljima Slavka Goldsteina te se obvezujem da ću ovu ispriku javno objaviti u idućih osam dana na Facebook-stranici svoga branitelja Zvonimira Hodaka”, tekst je isprike koji su tužitelji, Goldsteinov sin Ivo i brat Daniel Ivin, prihvatili te odustali od daljnjeg progona za kazneno djelo klevete.

Don Plenković je prije dvije godine na svom profilu na Facebooku, među ostalim, napisao da ga je “obradovala vijest da je umro dr. Slavko Goldstein” te da mu je “drago da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovog svijeta”. Nedugo nakon te objave don Plenković ju je obrisao, a nakon toga je obrisao i svoj profil na toj društvenoj mreži.

Iako se svećenik ubrzo ispričao biskupiji, sve do danas se odbijao ispričati obitelji i prijateljima, na čemu su inzistirali tužitelji. Isto je učinio i na prvom ročištu, no danas se ipak predomislio i uputio ispriku.

Zato je i dogovoreno da se tekst isprike objavi na Facebook-profilu njegova odvjetnika – Zvonimira Hodaka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI