POKAZALA ZUBE UZURPATORIMA PLAŽE: ‘Ne glumite Milanovića i ne pogodujte svojim Latkovićima!’

Petra Radić Facebook

Načelnica Podgore Petra Radić s plaže je uklonila ručnike kojima si gosti pokušavaju rezervirati i čuvati mjesto.

Pozdravila je ‘Festival bespravne gradnje i devastacije’ jer, kako kaže, ukazuje da postoji svijest ljudi o nepravdi, nejednakosti i okupaciji teritorija RH.

“Bespravna gradnja je oduvijek bila najveći kamen spoticanja razvoja kvalitetnog života na obali; srozava turizam, preopterećuje infrastrukturu i uništava okoliš i pomorsko dobro.


Moć i pozicija trebaju i MORAJU služiti kao alat za uvođenje reda i jednakosti pred zakonom, a ne kao filter za odabrane!”, napisala je u objavi na svom Facebook profilu.

Usporedila je situaciju u Vruji s gostima koji nastoje rezervirati dobra mjesta na plaži tako što preko noći ostavljaju ručnike i ostale stvari.“Pojedini mještani su svojim gostima dopustili da “rezerviraju” mjesta na plaži raznim rekvizitima preko noći. Rezervacija mjesta na pomorskom dobru, zajedničkom vlasništvu svih državljana Republike Hrvatske? Ako povučete paralelu, konceptualno sličan scenarij kao u Vruji. Međutim, ja ne pogodujem pojedincima. Svi rekviziti su u ranim jutarnjim satima uklonjeni s javne površine jer danas želim slobodnu plažu za sve.

To isto želim i sutra, preksutra, dogodine… Svim iznajmljivačima toplo savjetujem da ne glume Milanovića i ne pogoduju svojim Latkovićima (gostima) privatizirajući dijelove plaže, jer će isti odlaziti ljuti i nezadovoljni. Upozorite ih da je naša Općina mjesto gdje je jednakost i poštivanje reda prioritet – na takva se mjesta svi vole vraćati!”, napisala je Radić.

Podsjetimo, zbog bespravne gradnje na pomorskom dobru i državnom zemljištu u uvali Vruja između Piska i Brela u nedjelju je organizirano prosvjedno okupljanje ironičnog naziva “Festival bespravne gradnje i devastacije prirode”.

Prosvjednici su svoj glas tako digli protiv splitskog poduzetnika Stipe Latkovića kojeg prozivaju zbog prijateljstva sa Stipom Mesićem, Ivom Josipovićem i Zoranom Milanovićem kojem je bio i donator u predsjedničkoj kampanji, a zbog čega, tvrde, već 20 godina može devastirati to mjesto. Posljednja u nizu devastacija je i izgradnja ceste od turističkog objekta uz plažu do Jadranske magistrale.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI