POKRENUTA WEB STRANICA ‘HRVATSKE IZDAJICE’: Bizarnu stranicu vodi Bernarda Jug, protivnica nošenja maski?

Foto: Dnevno/Pixell

Jedna od najistaknutijih osoba pokreta protiv nošenja maski, učiteljica Bernarda Jug, u aplikaciji Telegram pozvala je sljedbenike da upišu “izdajice naroda” u bazu Hrvatske izdajice.

Riječ je o novoj web stranici, čiji je logo omča za vješanje, a osnivači te web stranice žele “popisati izdajnike hrvatskog naroda”.

Oni traže od građana da unose osobne podatke, brojeve telefona, imena i prezimena ljudi koji su im u bliskom srodstvu, adrese prebivališta, radnih mjesta, vikendica…

Na vrhu liste nalaze se predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović.

Uz njih, navedeni su i članovi Nacionalnog stožera, ali i svi ostali poput ministara, doktora, znanstvenika i novinara.Web stranicu istražuje policija koja se oglasila objavom.

“Vezano uz upit obavještavamo vas kako u odnosu na podatke objavljene na stranici koju navodite policija provodi izvide u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti.

S obzirom da je postupanje tijekom izvida sukladno čl. 206. F Zakona o kaznenom postupku tajno, u ovom trenutku Vam ne možemo dostaviti konkretne podatke o poduzetim aktivnostima niti utvrđenim činjenicama”, odgovorili su iz policije za portal Index. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI