POLICIJA DOVRŠILA OČEVID! Za požar kod Podsolarskog krivi maloljetnici koji su bacali opuške

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad tri maloljetnika te je utvrđeno kako su krivi za izbijanje požara na području Podsolarskog.

Policija javlja kako su 6. kolovoza na neoprezno bacili opuške od cigareta na suhu travu nakon čega je pod utjecajem vremenskih uvjeta (suha trava, vrućina, vjetar) izbio požar kojeg su pokušali gasiti u čemu nisu uspjeli.

Tijekom gašenja i kasnije bijega od vatre zadobili su ogrebotine. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a izgorjelo je oko 900 m2 suhe trave i niskog raslinja, dodaju iz policije.

Naglašavaju kako se dvoje maloljetnika uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu privodi pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv trećeg biti podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež, javila je PU šibensko-kninska.

Policija  poziva sve građane da u trenutnoj situaciji dobro provjere jesu li iza sebe ostavili sigurno stanje jer i najmanji žar može izazvati požar, a što je potvrdila i gore opisana situacija.



Također, ponavljaju da na internetskim policije stranicama svi mogu pronaći savjete kako smanjiti opasnost od nastanka požara na otvorenom: Smanjite-opasnost-od-pozara-na- otvorenom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI