Policija ekspresno otkrila tko je zapalio Audi vlasniku splitskog noćnog kluba

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Policija nastavlja kriminalističku obradu. Pokušat će doći i do osoba koje su naručile paljenje Audija Josipa Granića.

Policija je danas privela dvojicu mladih Solinjana zbog požara koji je jučer rano ujutro u Šižgorićevoj ulici u Splitu izbio na Audiju S8 22-godišnjeg Josipa Granića, vlasnika popularnog Moon bara na Gripama.

Dvadesetsedmogodišnjak se sumnjiči da je zapaljivom tekućinom izazvao požar na Audiju, pa je prijavljen za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Ujedno je i priveden 24-godišnji mladić kojeg policija sumnjići da je bio zajedno s 27-godišnjakom, no nisu ga osumnjičili za potpalu i pomaganje, tek za prekršaj Zakona o oružju jer su mu našli pušku sa 140 metaka.

Nakon obrade pušteni na slobodu

Osumnjičeni za potpalu nije priveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo, kako se možda očekivalo s obzirom na sve što se događalo oko Moon bara i njegovog vlasnika. Kako se doznaje, postoji svjedok koji je ispitan te je navodno time onemogućeno da bi 27-godišnjak ostankom na slobodi mogao utjecati na njega.



Policija nastavlja kriminalističku obradu. Pokušat će doći i do osoba koje su naručile paljenje Audija Josipa Granića. Solinjani su navodno za obavljeni posao trebali biti novčano nagrađeni, ali o kolikom se iznosu radi, zasad je nepoznato.

Policijska istraga je pokazala da se Granić našao meti zbog Moon bara, a ne zbog pomoći sucu Brunu Mariću prilikom napada u restoranu Epetium u Stobreču u listopadu prošle godine.

Policija je jučer saslušala i Josipa Granića i njegovog oca Dražena Granića. Nisu ukazali na moguće počinitelje.

“Nitko od mene ništa nije tražio, ja ne znam kome bi ja mogao smetati. Poslujemo uredno, izvršavamo obaveze, isplaćujemo plaće”, izjavio je jutros Dražen Granić. Nije mu poznato da je policija uhitila osobu osumnjičenu za potpalu Audija njegovog sina.

Moon bar nedavno je propucan s 30 metaka iz automatskog oružja. Čuvar pravim čudom nije ozlijeđen. Na početku sezone ispucana su dva hica te je dojavljeno da se u baru nalazi bomba. Pregled je pokazao da je dojava bila lažna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI