POLICIJA I DALJE TRAGA ZA MOGUĆIM ORGANIZATORIMA PROSVJEDA? Božinović: ‘Pravo na prosvjed imaju svi, ali on treba biti organiziran sukladno zakonu’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je rad svog resora na otvorenom dijelu sjednice Vlade.

Izvijestio je kako zagrebačka policija istražuje organizatore subotnjeg prosvjeda protiv covid potvrda u Zagrebu, dosad su detektirana dvojica, a policija traži i dalje.

Budući da Božinović i dalje spominje samo dvojicu organizatora, čini se kako tvrdnje da je John Vice Batarelo trećeosumnjičeni ‘padaju u vodu’.

“Tijekom prosvjeda došlo je do verbalnih i jednog fizičkog napada na predstavnika medijskih kuća, što posebno snažno osuđujemo. Ti su događaji prijavljeni policiji koja provodi kriminalistička istraživanja, te smo u kontaktu sa Sindikatom novinara Hrvatske i Hrvatskim novinarskim društvom”, kazao je Božinović.

“Pravo na prosvjed imaju svi, ali on treba biti organiziran sukladno zakonu, a sva protupravna ponašanja koja bude moguće utvrdit će se istražiti i adekvatno prijaviti”, dodao je.



Božinović je rekao kako je policija u obavljanju svojih zadaća prisutna na mjestima na kojima se očekuje okupljanje većeg broja osoba, bez obzira je li prosvjed prijavljen ili ne, a aktivnosti su usmjerene na očuvanje javnog reda i mira.

“Kod prijavljenog prosvjeda organizator ima određene obveze po zakonu, dok je kod neprijavljenog, kao kod zagrebačkog prosvjeda koji se odvijao na Trgu bana Jellačića i Prisavlju, zadaća pratiti prosvjed te ga foto i video dokumentirati radi naknadnog utvrđivanja organizatora i istraživanja mogućih protupravnih ponašanja”, kazao je Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI