POLICIJA IMALA PUNE RUKA POSLA: Mladići iz BIH švercali migrante, pokušali pobjeći i izazvali nesreću

Ilustracija: PU

Deset ilegalnih turskih migranata zaustavljeno je u srijedu u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku kod Metkovića, u vozilima kojima su upravljala dva državljanina BiH, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Policijski službenici su ih odmah nakon uočavanja pokušali zaustaviti uz zvučne i svjetlosne signale, na što su se vozači oglušili i nastavili kretanje pri čemu je jedno od vozila izazvalo prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozila su uskoro zaustavljena kada je utvrđeno da njima upravljaju dvojica državljana BiH, u dobi od 26 i 36 godina, koji su prevozili nezakonite migrante, u svakom vozilu njih pet.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su nezakoniti migranti državljani Turske koji su angažirali spomenuti dvojac za nezakoniti ulazak u RH. Također je utvrđeno da su državljani BiH na vozila koja su koristili stavili nepripadajuće registarske oznake njemačke i nizozemske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja državljanima Turske doneseno je rješenje o protjerivanju iz RH, dok su državljani BiH zbog pomaganja u nezakonitim migracijama iz koristoljublja i krivotvorenja isprava, uz kaznenu prijavu, dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. Državljanin BiH koji je skrivio prometnu nesreću kazneno je prijavljen i za kazneno djelo obijesne vožnje, priopćili su iz dubrovačko-neretvansko policije.

 



.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI