Policija istražuje prijetnje ubojstvom ministru Vlahi Orepiću!

Miranda Cikotic/PIXSELL

Ministar Orepić osobno je naredio istragu i tražio da se se, osim krim. inspektora u istragu uključi i Policijski nacionalni ured za sprečavanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Tijekom prosinca Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je istragu zbog prijetnji smrću koje je primio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, piše Maxportal koji je u posjedu informacije da su prijetnje primljene potkraj studenog 2016. godine, upućene su s dvije adrese, a nakon procjene ugroze sa svim elementima prijetnje upoznat je ministar Orepić.

Nakon što je analizirao primljene informacije, ministar Orepić osobno je naredio istragu i tražio da se se, osim krim. inspektora u istragu uključi i Policijski nacionalni ured za sprečavanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PN USKOK)

Policijski inspektori, u suradnji s Uskokom, početkom prosinca pokrenuli su istragu, razgovarali s brojnim osobama osobama kako bi locirali otkud su prijetnje došle i tko iza njih stoji.

Tijekom istrage ustanovili da im je neophodna međunarodna pravna pomoć kako bi istragu proveli do kraja.

Policija je otkrila ime, odnosno pseudonim osobe koja je uputila prijetnje, informacije proslijedila DORH-u na daljnje postupanje.



Istraga je nastavljenja tako da je zatražena međunarodna pravna pomoć protiv M.M. osobe.

Nije poznato je li nakon primljenih  prijetnji i tijekom istrage bilo pojačano osiguranje ministra MUP-a Vlahe Orepića, piše Maxportal.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI