POLICIJA JE UHITILA LAŽNE POLICAJCE! Policija i dalje apelira na oprez i upozorava na slične slučajeve

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Istarska policija izvijestila je kako su uhićena dvojica muškaraca koja su se predstavljala kao policijski službenici te su počinili dva kaznena djela prijevare i jedno kazneno djelo računalne prijevare na području Poreča.

“Dvojicu muškarca se sumnjiči da su 5. kolovoza na kućni telefon nazvali 84-godišnjakinju pri čemu se stariji muškarac predstavio kao policijski službenik koji provjerava da li je novac koji ima kod kuće i u banci krivotvoren. Potom je od oštećene žene tražio da mu pročita serijske brojeve novčanica. Nakon što je žena pročitala serijske brojeve novčanica, na vrata joj je došao mlađi muškarac odjeven u odjeću nalik na policijsku odoru koji je preuzeo novac i rekao da će joj donijeti potvrdu o oduzimanju novca i DVD, što nije učinio”, navodi istarska policija.

Na sličan način su prevarili 84-godišnjakinju koja im je uz novac predala i bankovnu karticu s PIN brojem te su joj s bankomata podigli novac, čime su nesretnu ženu oštetili za više desetaka tisuća kuna.

Također, muškarce se sumnjiči da su dva kaznena djela prijevare počinili i na području PU primorsko-goranske.

Osumnjičeni muškarci koji su uhićeni na području PU osječko–baranjske i PU bjelovarsko–bilogorske jučer u popodnevnim satima privedeni su u pritvorsku jedinicu PU istarske.Facebook Comments

Loading...
DIJELI