POLICIJA MUŠKARCA S KLISA UHITILA NAORUŽANA STROJNICAMA! Objavili detalje akcije i za što bi mogao biti optužen

Nekadašnji desetnik Hrvatske ratne mornarice Mario Usanović (32) zvani Usa, bit će, kako stvari za sad stoje, kazneno prijavljen za pokušaj teškog ubojstva svog petomjesečnog djeteta.

Usanovića su policajci naoružani strojnicama uhitili oko 22 sata navečer kad se, neslužbeno doznajemo, gol do pasa i sav krvav i izranjavan od bijega po kliškim šikarama vratio u blizinu kuće iz koje je pobjegao tog popodneva, piše Slobodna Dalmacija.

U pretrazi kuće je pronađeno 14 grama amfetamina, nekoliko grama MDMA-e i tri tablete ecstasyja te digitalna vaga pa je za očekivati da će biti prijavljen i za zlouporabu opojnih droga, no iz policije se to nije dalo službeno saznati.

Brzom intervencijom policajaca je spriječen je u novom bijegu, te je svladan primjenom sredstava prisile i vezan lisičinama. Nakon kriminalističke obrade bit će predan pritvorskom nadzorniku, a kaznenom prijavom će ga se, neslužbeno se doznaje, sumnjičiti za teško kazneno djelo, odnosno da je pokušao ubiti “osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi”.

Za to je propisana kazna zatvora od najmanje deset pa do 40 godina zatvora. Nakon ispitivanja u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu bit će priveden sucu istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru.



Prema neslužbenim informacijama, navodno je 30-godišnja majka petomjesečnog djeteta te partnerica Usanoviću u jednom trenutku primijetila da je on s djetetom otišao u kupaonicu. Navodno je dijete u ustima imalo igračku koju mu je uguralo njihovo starije dijete.

Međutim, istraga bi trebala utvrditi što je otac s bebom radio i iz kojeg razloga. Naime, majci je bilo čudno što se s djetetom unutra zadržao neko duže vrijeme pa je ušla za njima, piše Slobodna Dalmacija.

Beba je bila potpuno mokra, već je poplavjela i na usta joj je išla pjena. Majka joj je brzo skinula mokru odjeću te je promrzlo dijete pokušala utopliti ogrnuvši je dekom i odjećom koju našla u tom trenutku.

Kad je vidjela da to ne pomaže i da je beba u teškom stanju, sjela je u vozilo i krenula prema Hitnoj pomoći. No, na putu je doživjela lakšu prometnu nesreću sudarivši se s drugim automobilom. Bar je tako rekla liječnicima kad je došla do splitske bolnice.

Navodno su u kući bili i Usanovićevi roditelji, koji su kako piše Dalmatinski portal, zajedno s majkom spasili dijete.

Međutim, kad je vidjela da to ne pomaže i da je beba u teškom stanju, sjela je u vozilo i krenula prema Hitnoj pomoći.

Uz sve to policija još istražuje i je li možda Usanović sudjelovao u drugoj prometnoj nesreći. Naime, oko 20.30 sati policija je primila poziv ženske osobe koja je ispričala da je vozeći se starom kliškom cestom udarila retrovizorom nepoznatog pješaka koji je trčao po cesti, doznala je Slobodna Dalmacija.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI