POLICIJA O PUCNJAVI U PARAGU: ‘Tučnjava i netrpeljivost između dvije obitelji. Od 15.7. do jučer imali smo 41 intervenciju policije’

Screenshot/Facebook

Načelnik Policijske uprave Ivan Sokač i voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije, Zlatko Baranašić, održali su izvanrednu konferenciju za medije gdje su prezentirali kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo “ubojstvo”, koje se dogodilo jučer u Paragu.

“Jučer su policijski dužnosnici dobili dojavu o pucnjavi, u pomoć su stigli djelatnici interventne policije iz Varaždina i antiterorističke jedinice iz Lučkog. Došlo je do tučnjave i pucnjave u zrak i prema drugim ljudima, šest osoba je zadobilo prostrjelne rane, jedna osoba je preminula, ostali su na obradi. Tri osobe, među njima i onaj koji je pucao, udaljile su se s mjesta, no locirane su nekoliko kilometara dalje i lišene slobode.

Pretragom terena pronađeno je oružje. Izvršen je očevid na mjestu pucnjave kao i pronalaska oružja. Tijekom današnjeg dana uhićene osobe trebale bi biti privedene pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje je u tijeku”, rekao je Sokač.

“Tučnjava, netrpeljivost između dvije obitelji. Baš u trenutku pucnjave bila je dojava prema policiji”, kaže Sokač.

“Ne bježimo od situacije na području romskih naselja, unatrag mjesec dana smo u 41 slučaju samo u tom naselju intervenirali, a dojava je više. Složena je situacija, od toga ne bježimo”, rekao je Sokač.



“Radi se o politikantstvu i izbjegavanju odgovornosti. Kao policajac, reći informaciju da u naselju ima oružja. Što to znači? Toga ima i u drugim naseljima, ova policijska uprava, čestitam im na sinoćnjim aktivnostima, u zadnjih 5 godina oduzela je 37 komada zabranjenih oružja, to je dovoljno za naoružati diverzantsku satniju. Zašto Kajtazi i drugi dušobrižnici ne kažu da određena osoba ima oružje, ovo nije milicija, mi ne možemo ući u nečiji dom bez sudbenog naloga. Poduzimamo niz djela, da je bila policijska ophodnja u blizini bilo bi isto, kako prevenirati ubojstvo? Generalnom prevencijom kroz presude, to je odgovor Kajtaziju”, rekao je.

“Ne znamo još, to se istražuje. Svaki dan smo u pretragama u pojedinim naseljima”, kaže savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber.

“Pretraga se ne najavljuje. Ne bih komentirao rekla kazala tračeve. Zakon o kaznenom postupku kaže kada se poduzima pretraga, naravno da se ne najavljuje nikada”, rekao je Faber.

Sokač kaže da oružje skrivaju po šumama, zadnji put je bilo skriveno u psećoj kućici i teško ga je naći. Dodaju, mladići su nekoliko desetaka puta bili evidentirani za razna kaznena djela.

“Ubojstvo je teško prevenirati, policija svoj posao radi vrlo dobro, činjenica je da bilo gdje u Europi će se dogoditi kazneno djelo ubojstva, to se događa od Kaina i Abela”, rekao je Faber.

Sokač dodaje, policija na izlazi na svaku dojavu gdje ima elemenata gdje se može zaključiti da se radi o nadležnosti policije, policija izlazi na teren.

“Od 15.7. do jučer 41 intervencija policije”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI