POLICIJA PRONAŠLA UBOJICU IZ TRAMVAJA? Uhitili su mladića koji je prije nekoliko godina svojom životnom pričom sve dirnuo

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Mrtav muškarac pronađen je prije dva mjeseca u tramvaju na liniji 6 u Novom Zagrebu.

Policija je utvrdila da je Siniša V. (52) ubijen kuhinjskim nožem koji mu zaboden u vrat.

Sada su otkrili kako su pronašli ubojicu. Riječ je o 21-godišnjem pakistanskom državljaninu Muhammadu S. koji ima stalni boravak u Hrvatskoj.

Zagrebački kriminalisti Odjela općeg kriminaliteta detektirali su mogućeg počinitelja čiji su otisci ostali na nožu koji je odbacio nakon zločina, a koji je iz podstanarskog zagrebačkog stana iz neutvrđenog razloga ponio to jutro Muhammad S. Nakon zločina kupio je avionsku kartu te se u Zračnoj luci ukrcao i odletio za Rim.

Ubrzo je raspisan europski uhidbeni nalog za njegovo uhićenje, a s obzirom na mobitel koji je koristio, podaci o broju su ustupljeni Europolu pa je lociran preko bazne stanice. Sva saznanja držali su u strogoj tajnosti kako počinitelj ne bi znao da je otkriven. Motiv ubojstva se još treba utvrditi, javlja Jutarnji list.



Mladić je prije dvije godine svojom tužnom životnom pričom punio novinske stupce. Pakistan je napustio s 14 godina, a u Hrvatsku je ušao ilegalno 2017. godine. Na kolodvoru u Vinkovcima nastradao je u svibnju kada se pokušao popeti na vlak, ali se vlak kretao pa je pao na tračnice i izgubio nogu. Dječak je tada završio u dugavskom Centru za pružanje usluga u zajednici.

Za Jutarnji list je 2019. godine o Muhammadu S. ravnatelj Centra imao samo riječi hvale, rekavši kako im je često bio ključan u komunikaciji s drugim maloljetnim izbjeglicama koji su završili u istom domu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI