POLICIJA SE OGLASILA O SUDARU VLAKOVA: Ne znamo zašto je došlo do sudara, stradali migranti iz Irana nezakonito su ušli u Hrvatsku’

Autor: Davor Zunic / CROPIX

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je priopćenje u povodu strašne željezničke nesreće koja se dogodila u petak, 9. rujna, oko 21.30 sati, na području Novske u blizini mjesta Rajić.

“Dosadašnjim provedenim kriminalističkim istraživanjem i očevidom kojim je rukovodila županijska državna odvjetnica u Sisku uz stručnu pomoć predstavnika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, stručnih osoba hrvatskih željeznica, kao i uz suradnju policijskih službenika, prikupljena su saznanja da je iz za sada nepotvrđenih razloga putnički vlak udario u zadnji dio teretnog vlaka koji je bio zaustavljen na tom dijelu pruge zbog mogućeg kvara”, navodi se u priopćenju.

Iz policije kažu da su u nesreći smrtno stradale tri osobe (starosti 17, 52 i 60 godina), dok je ozlijeđeno 11 putnika koji su putovali putničkim vlakom.

“Liječnička pomoć je pružena i strojovođi teretnog vlaka. Dvije osobe su teže ozlijeđene, a devet lakše. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, Općoj bolnici Slavonski Brod i Općoj županijskoj bolnici Pakrac”, kažu iz policije.

U tijeku čišćenje mjesta nesreće

Policija je potvrdila kako je među putnicima u putničkom vlaku bilo i i osam državljana Irana.



“Za njih je utvrđeno da su 9. rujna, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku na području Slavonskog Broda. Nakon provedenog upravnog postupka sukladno Zakoniku o Schengenskim granicama i Zakonu o strancima izdana su im rješenja o povratku s rokom napuštanja Europskog gospodarskog prostora u roku od sedam dana. Rješenja su im izdana prije željezničke nesreće”, stoji u priopćenju Pu sisačko-moslovačke.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI