POLICIJA UPALA U DOM ŽUPANA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE: Privatnu večeru platio novcima županije, Božo Petrov smatra da Kožić mora dati ostavku

Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

U dom župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, u četvrtak je upala policija i to po nalogu nadležnog tužiteljstva. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u Kožićevom domu je obavljen pretres uz odgovarajući nalog suca istrage.

Za sada nema službenih informacija zašto je obavljena pretraga županovog doma, no iz izvora bliskih istrazi Jutarnji list doznaje da je Kožić prijavljen za kazneno djelo počinjeno, kako se sumnja, u svojstvu službene osobe župana.

Naime, navodno je riječ o kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti ili trgovine utjecajem, a sve je povezano s određenim troškovima koji su podvedeni kao troškovi županije iako se radilo o njegovim privatnim izdacima.

Kako neslužbeno doznaje N1, riječ je o računu od 5.250 kuna za večeru u jednom konjičkom klubu. Kožića se tereti da je na račun Županije platio večeru ljudima koji nemaju veze sa službenim poslom.

No, izvori bliski Kožiću ističu da je riječ o političkom obračunu SDP-a s Kožićem.



Kožić je prijavljen za blaži oblik kaznenog djela s obzirom da je riječ o manjem novčanom iznosu za koji je navodno oštećena Županija. Zbog toga on nije uhićen nego će se procesuirati redovnim putem, odnosno od početka će se braniti sa slobode.

O Kožićevom slučaju novinari su na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru upitali Božu Petrova iz Mosta koji je rekao da “u slučaju zlouporabe položaja župan mora dati ostavku bez obzira o kakvom malom financijskom iznosu je riječ”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI