POLICIJA UPALA U DZ ZAPAD ZBOG LAŽNIH COVID POTVRDA! Ravnatelj objasnio o čemu se radi i što slijedi

Foto: Screenshot N1

Ravnatelj Doma zdravlja Zapad, Doc. dr. sc. Miroslav Hanževački, u kojem policija istražuje izdavanje covid-potvrda necijepljenima na temelju unošenja lažnih podataka u sustav za N1 je komentirao cijeli slučaj.

Istraga traje od prošlog tjedna no kaže da o detaljima ne želi govoriti.

“Nažalost, to je istraga koja ide, tako da bojim se da ne mogu reći ništa više. To je istraga koja je u tijeku od prošlog tjedna”, rekao je Hanževački.

Najveći je interes da se to što detaljnije i preciznije istraži jer to je apsolutno pogubno za cijeli sustav cijepljenja. Treba najkategoričkije svaku sumnju, pokušaj i nakanu kažnjavati. Mi nastojimo što detaljnije snimiti tko je uopće bio u poziciji bilo što takvo napraviti i to je to što mogu reći. Naravno da smo na svoj dispoziciji tom istraživanju koje mora imati te elemente informatičkog vještačenja jer svaka intervencija zapravo ostaje zapisana tako da se povezuje s osobom fizičkom i to je možda jedina sreća u tome”, objašnjava.

O eventualnim sankcijama za djelatnika koji je unosio lažne podatke kaže:



“Sve ide po pravilima i Zakonu o radu, no najprije moramo dobiti sve pisane dokumente od policije. No s takvom sumnjom teško je zamislivo da se netko, i ako ga ne zadrži policija, vrati na posao. Moramo naći neki naš pristup temi prije eventualnog povratka na posao, no on se sigurno neće vratiti na posao prije nego budemo sigurni o čemu se točno radi”.

Objasnio je i kako je uopće moguće da netko unosi lažne podatke:

“Nažalost sustav je takav da ostavja mogućnost da se radi online. Vi, ako znate kuda i poznajete sustav, ako imate čitač kartice, možete se povezati od bilo kuda. To nije povezano ni s radnim vremenom ni radnim mjestom, nego, nažalost, s nečijom nakanom da nešto napravi”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI