Policija upala u Varginu kuću, rade pretres zbog ‘povrede tajnosti postupka’

screenshot

Afera SMS se jako zahuktava! Naime, kako neslužbeno doznaje N1, policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje vrši pretragu.

Njegov odvjetnik Mario Poljak rekao je za N1 kako je policija došla jutros te da je razlog pretrage “povreda tajnosti postupka”. Poljak dodaje da uopće ne razumije kako je to moguće. Nedavno je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo istraživanje zbog presretanja mailova protiv Milijana i Joze Brkića, Franje Varge i Blaža Curića, i proglasilo ga tajnim.

Franjo Varga, inače, odlučio je progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu.

“Zatražili smo, moj odvjetnik i ja, sastanak u Državnom odvjetništvu, kako bih im rekao tko mi je dao SMS-ove za koje me se tereti. Razgovarali smo o tome s tužiteljem Svenom Miškovićem, pristao je i rekao kako će nas nazvati i javiti kada da dođemo na razgovor, bit će to idući tjedan. Reći ću sve nakon tog ispitivanja”, ustvrdio je prošloga tjedna Franjo Varga.

Čitava je afera ponovo eskalirala danas kada je tjednik Nacional objavio da je prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio od Franje Varge da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI