POLICIJSKA AKCIJA SE NASTAVLJA: Uhićeno desetak osoba, među njima navodno i suprug poznate bivše misice te Bandićev rođak

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija

Nastavlja se policijska akcija uhićenja koja je počela u srijedu ujutro.

Pod sumnjom na korupciju, kako se neslužbeno doznaje, nalazi se desetak osoba, među kojima su uglavnom privatni poduzetnici i dva zaposlenika Grada Zagreba.

08:50  USKOK je u srijedu popodne počeo ispitivati uhićene, što bi svoj nastavak trebalo imati danas. Očekuje se i da će tijekom dana USKOK objaviti detalje o akcijama.

Nakon što iznesu obranu, uhićene će izvesti pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu koji će odlučivati o zadržavanju u istražnom zatvoru.

08:43  Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, jedan od uhićenih poduzetnika i građevinar Ivan Papić, muž bivše Miss sporta Stefany Hohnjec.



Nastavak od srijede

Među uhićenima je prema neslužbenim informacijama i jedan rođak Milana Bandića, piše Večernji list.

Podsjetimo, u srijedu ujutro počela je velika akcija policije i USKOK-a.

Policija je, pod rukovođenjem USKOK-a, došla na vrata više osoba na području Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Uhićeni su Zdravko Krajina, Jelena Čeklić, Andreja Šulentić, Denis Mohenski i Vladimir Džajo.

Zdravko Krajina je vozač pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Denis Mohenski poznat je kao “kralj zagrebačkog Adventa”, koji je imao velik broj adventskih kućica. Andreja Šulentić je bila Bandićeva pročelnica stručne službe gradonačelnika, a Jelena Čeklić Bandićeva službenica u gradskom uredu za prostorno uređenje.

Među uhićenima je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, a spominje se njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla na lokaciji bivše tvornice. Navodno je priveden i Lončarić.

Uhićena je i Ana Stavljenić Rukavina, 81-godišnja bivša Bandićeva bliska suradnica koju se sumnjiči da je kao predsjednica Upravnog vijećaDječje bolnice Srebrnjak zajedno s Bandićevom pročelnicom Andrejom Šulentić zloupotrijebila položaj pri izboru novog ravnatelja bolnice, a nakon smjene Bore Nogala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI