POLICIJSKI SLUŽBENIK ‘ŽMIRIO’ DILERIMA: Pogledajte kako je grupa operirala na području Imotskog i Crne Gore!

FOTO: MUP

Policijska uprava splitsko-dalmatinska javlja kako je u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršila kriminalističko istraživanje nad šesto osoba: 29-godišnjakom, 25-godišnjakom, 24-godišnjakom, 23-godišnjakom i 30-godišnjakom, sve hrvatski državljani te 34-godišnjim državljaninom Crne Gore, nakon čega je utvrđeno postojane osnovane sumnje da su nabavljali velike količine droge marihuane i potom je raspačavali na području Imotskog.

Vjeruje se kako su prema prethodno stvorenom planu, radi kontinuirane nabave većih količina droge marihuane i njene prodaje u Hrvatskoj, iz Albanije, preko Crne Gore i Republike BIH u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 229 kg droge marihuane, dok su 24-godišnjak i 23-godišnjak uz navedeno prodavali i drogu kokain na području Imotskog.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su navedeni 29-godišnjak, 25-godišnjak, 24-godišnjak, 23-godišnjak i 34-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona u svezi s kaznenim djelom „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“ iz čl. 329. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona na način da su u vremenskom periodu od 20. svibnja 2020. do 9. veljače 2021”, izvijestila je policija.

U svemu sudjelovao i policajac? 

Zanimljivo je da je u sve upetljan i jedan policijski službenik koji je ostvario obilježja kaznenog djela “„Zlouporaba položaja i ovlasti“ iz čl. 291. st.1. Kaznenog zakona u svezi čl. 52. Kaznenog zakona, na način da je tijekom obavljanja poslova policijskog službenika u dva navrata prijavljenom 34-godišnjem državljaninu Crne Gore, za kojeg je znao da je raspisano više međunarodnih tjeralica, omogućio da nesmetano, radi realizacije njihovih dogovora za krijumčarenje droge iz Bosne i Hercegovine, prelazi državnu granicu Republike Hrvatske koristeći se lažnom putnom ispravom. 29-godišnji policijski službenik je u prosincu 2020. udaljen iz službe i protiv njega je u tijeku disciplinski postupak”, navodi policija.Navedeni su predani pritvorskom nadzorniku.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI