POLITIČKI ANALITIČAR NE DIJELI ENTUZIJAZAM S VANĐELIĆEM: ‘U toj svojoj organizaciji ima preslabe ljude i ništa nalik na alternativni program’

Foto: Željko Puhovski/Cropix

Politički analitičar Žarko Puhovski za N1 komentirao je povratak Damira Vanđelića na scenu.

On kaže kako je “uvjeren da Vanđelić ima političke planove”.

“Ako ne, čitavo to javno obznanjivanje inicijative nema smisla”, govori profesor koji smatra i da Vanđelić ima slabe šanse za uspjeh u politici.

“Politika je prepuna različitih inicijativa, stranaka i strančica koje imaju jako slabe rezultate. Drugo, on za razliku od većine tih stranaka i strančica ima neku vrstu hermafroditske pozicije – malo je, malo nije politička pozicija. To je u ovoj situaciji suicidalno”, kaže.

Govoreći o tome što Vanđelićev ZRIN hoće ili neće ostvariti, profesor kaže kako smatra da on ne može puno promijeniti. “U toj svojoj organizaciji ima preslabe ljude i ništa nalik na alternativni program”, kaže Puhovski.



Što se tiče samog Vanđelića, profesor kaže kako je on “jedan od ljudi koji se u javnosti ponašaju po političkom obrascu, a tvrde da su stručnjaci”.

“Ja ne znam kakav je on stručnjak, ali sam siguran da nije naročit političar”, zaključuje Puhovski.

Vanđelić je, podsjetimo, prošloga tjedna predstavio Udrugu ZRIN – Znanstveno-razvojnu inicijativu, a odmah nakon toga u javnosti se počelo spekulirati da se iza toga kriju političke ambicije. Vanđelić je i sam pridonio takvom mišljenju rekavši u programu N1 televizije kako bi ZRIN trebao proizvoditi premijera i ministre.

“ZRIN će biti think-tank koji će se baviti produkcijom javnih politika i kroz primjere će pokazivati kako one politike koje se ovaj tren provode su neorganizirane, nefunkcionalne i treba ih promijeniti. Tako ćemo vršiti pritisak na bilo koga. Mi vas plaćamo, imamo pravo reći što mislimo o tome što radite – i loše radite. Mislimo da trebate raditi bolje”, rekao je tada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI