POLJSKI KONZERVATIVAC KOJI SE BUNIO PROTIV FRLJIĆA U NEVJERICI: ‘Evo što je Biden sve poklonio talibanima!’ Stigao mu ekspresan odgovor

FOTO: Wochit/ AREF KARIMI / AFP

Zastupnik ultrakonzervativne poljske vladajuće stranke PiS (Pravo i pravda) Dominik Tarczyński na svom je Twitteru objavio je video u kojem se vidi kako talibani pokazuju gomilu vojne opreme koju su u Afganistanu za sobom ostavili vojnici Sjedinjenih Američkih Država koji se do 31. kolovoza moraju povući iz te zemlje.

“Talibani pregledavaju neke od 75 tisuća vojnih vozila koje im je poklonio Biden. Također su naslijedili 200 letjelica i pola milijuna oružja”, napisao je poljski konzervativac.

No, u komentarima ispod objave ubrzo je dobio odgovor da to baš nije tako kako se čini.

“Ne, pola opreme je staro, letjelice nisu u funkciji i za upravljanje većinom opreme potrebna je specijalna obuka i tehničari za održavanje. Nije tako jednostavno kao što zvuči”.

Dominik Tarczyński je hrvatskoj javnosti  pak poznat i kao zastupnik koji je pobunio protiv predstave “Kletva” redatelja Olivera Frljića, koja je 2017. izvedena u kazalištu u Varšavi. Tada je najavio da će podnijeti kaznenu prijavu zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI