POLJSKI MINISTAR ZDRAVSTVA OBJAVIO NA TWITTERU: ‘Četiri ozlijeđene osobe vraćaju se u Poljsku, a ostali ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama’

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nakon strašne prometne nesreće u Hrvatskoj u kojoj je u slijetanju poljskog autobusa poginulo 12 osoba, a 32 su ozlijeđene, u subotu navečer javio se poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski. Rekao je kako se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u toj tragičnoj nesreći.

Podsjetimo, do nesreće autobusa u kojem su bile 44 osobe, među kojima 42 putnika i dva vozača, došlo je oko 5,25 u subotu ujutro na cesti Goričan-Zagreb kod mjesta Breznica.

“Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj”, objavio je Niedzielski na Twitteru.

Istaknuo je kako ostali ozlijeđeni “ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama, a obavještavaju dalje o njihovom zdravstvenom stanju”.

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 ih se nalazi u još uvijek teškom stanju u pet hrvatskih bolnica.



Kako pišu poljski mediji, njihov ministar zdravstva je potvrdio da je prognoza za petero njih neizvjesna.

Niedzielski koji je odmah nakon nesreće doputovao u Hrvatsku ranije je na konferenciji za novinare održanoj s hrvatskim kolegom Vilijem Berošem zahvalio hrvatskom narodu, ministru Berošu i hrvatskoj vladi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI