‘POMAŽEM BRAĆI I PRIJATELJIMA’: Velika diplomatska pobjeda Vučića, Makedoncima donirao cjepiva

Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić našao se jutros na graničnom prijelazu Tabanovci s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim kako bi donirao 4.688 Pfizerova cjepiva.

Svakako, riječ je o velikoj gesti, ali i Vučićevom diplomatskom uspjehu koji će mu Makedonci, sasvim sigurno, zapamtiti. Vučić i Zaev su se našli po teškoj mećavi, a prilikom susreta srdačno su se izgrlili. Čak je bilo i mjesta za šale. Vučić je prokomentirao da mu je sada jasno zašto se zemlja zove ‘sjeverna’, a Zaeva je u jednom trenutku oslovi sa ‘Zoki’.

“Sretan sam što smo mogli pomoći našoj braći i prijateljima jer Srbija drugih interesa nema osim pomoći našim prijateljima i razviti naše prijateljstvo… Pravi prijatelj je onaj u nevolji“, naglasio je.

Dodao je da bi cjepivo donirali i prije, no zbog ugovora s farmaceutskom tvrtkom trebali su ishodovati dozvole za izvoz. Još se pohvalio i kako će svi zdravstveni radnici koji su sudjelovali u cijepljenju biti pomognuti s 10.000 dinara (oko 85 eura).

Zadovoljan je bio i premijer Zaev, koji je izjavio da će cijepljenje u Sjevernoj Makedoniji već danas krenuti.



“Ovaj paket je izraz prijateljskog odnosa i pomoć za makedonske građane. 2020. godina je bila teška za sve nas, ali ni u ovoj godini ništa nije završeno. Potrebno je pokazati kako imamo zajednički interes i kako moramo raditi udruženim snagama“, prokomentirao je premijer Zaev.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI