POMIRLJIVI TONOVI MILANOVIĆA: ‘Popravite pogrešno, gradite ispravno’, pojavila se i neka zanimljiva imena

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je povodom obilježavanja Dana Grada na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske.

U govoru koji je održao rekao je kako je u politici najteže pronaći narod. Spomenuo je i borbu za hrvatski jezik i naglasio da je jezik ono što spaja jedan narod.

“Popravljate ono što je pogrešno, gradite ispravno i ne možete pogriješiti. Na pravom ste putu. Ovo je mala relativno bogata sredina, resursi nisu ograničeni, ali su izdašni i nema ni jednog razloga da se ne živi odlično. Za sad se živi dobro i to nije zasluga ni jedne političke stranke, nego generacije vaših predaka”, poručio je Milanović u Makarskoj, prenosi RTL.

 

“Uzimajte novac iz europskih fondova i budite pohlepni u okviru pravila, uzmite sve. Hrvatska je u zadnjih osam godina uplatila 43 milijarde kuna manje nego što je dobila, svih novaca iz Bruxellesa, u svih osam godina. To je pet milijardi godišnje, a od tih 5 milijardi skoro tri je poljoprivreda, socijalna mjera, vi od toga nemate ništa. To je ništa, malo i cijeli taj model je takav kakav je, s limitima. To nas neće korjenito promijeniti i nije promijenilo niti jednu europsku državu, odnosno nije ju pomaknulo iz statusa zaostajanja za najbogatijim državama koje su model smislile. Taj model je prije svega na korist njima, to je činjenica koju moraš prihvatiti“, rekao je Milanović.



Referirajući se na izlaganje gradonačelnika koji je govorio o urbanističkim problemima Makarske, predsjednik Milanović je rekao: “Vi možete puno i vi ste puno napravili, kao i generacije prije vas, vaše majke i vaši očevi, vaši prethodnici. Naravno da ima grešaka i naravno da nije sjajno (…) Idite korak po korak, ispravljajte ono što je pogrešno, radite ispravno i ne možete pogriješiti“, dodao je.

Milanović je poručio Makaranima i da su u tome na pravom putu, istaknuvši kako žive u maloj, ali relativno bogatoj sredini, s resursima koji nisu neograničeni, ali su izdašni i nema razloga da se ne živi odlično.

„Sada se živi dobro i to nije zasluga niti jedne političke stranke nego generacije vaših predaka“, naglasio je Milanović i dodao kako nije dovoljno znati graditi svoje već je potrebno znati i sačuvati svoje.

Poručio je Makaranima  da će se morati najviše osloniti na vlastite snage, ne živjeti od rente, školovati se za kompleksnije stvari, i odlučnim koracima krenuti  naprijed,  da ne naprave štetu, a da se opet stvari mijenjaju.

Među brojnim uzvanicima na obilježavanju Grada Makarske bio je i počasni građanin tog grada, general Rahim Ademi, splitski gradonačelnik Ivica Puljak, te brojni drugi načelnici i gradonačelnici iz Splitsko-dalmatinske županije, kao i izaslanstva gradova prijatelja Đakova, Vukovara, te općine Stari grad Sarajevo i Travnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI