POMORSKA NESREĆA NEDALEKO OTOKA SMOKVICA: Teško ozlijeđen 62-godišnji austrijski državljanin, osumnjičen za nesreću 38-godišnji Mađar

Niksa Stipanicev/Cropix

U pomorskoj nesreći koja se dogodila 21. lipnja oko 12,10 sati nedaleko otoka Smokvica teško je ozlijeđen 62-godišnji austrijski državljanin, objavila je u četvrtak PU šibensko-kninska.

“Do pomorske nesreće je došlo na način da je 38-godišnji mađarski državljanin, upravljajući motornom jahtom, koja plovi pod njemačkom zastavom, zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom, uslijed čega je naletio na krmeni dio jedrilice kojom je upravljao 62-godišnji austrijski državljanin. Uslijed udara 62-godišnjak je pao i teže se ozlijedio te je zadržan na promatranju u Općoj bolnici u Šibeniku”, izvijestila je šibenska policija.

Zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, osumnjičeni mađarski državljanin je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI