POMOZIMO OVOJ OBITELJI: Sa šestero djece žive u 22 kvadrata, majci dijagnosticiran tumor

Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Zimi je užasno hladno, a mi umjesto prozora imamo šperploču', kazala je majka

Osmeročlana obitelj Kučiš iz Plinarskog naselja u Zagrebu samo je jedna od onim kojima ova zima i niske temperature najteže najteže padaju. Obitelj živi u baraci koja ima svega 22 kvadrata te nemaju adekvatne uvjete za život.

“Sve što želim za svoju djecu je normalan dom, da su nahranjena i da se više ne razbolijevaju. Nedostaju nam hrana, odjeća i obuća za djecu te namještaj”,započela je priču za 24sata mlada Tihana Kučiš (27).

Tihani je tumor na lijevom jajniku dijagnosticiran u ožujku prošle godine. Prolazi kroz kemoterapiju zbog koje je onesposobljena za rad na dvije godine. S nevjenčanim suprugom Smajom (34) i šestero djece živi u jednoj sobi u trošnoj baraci u Zagrebu. Od dvije sobe u baraci, jedino griju dnevni boravak u kojem borave. Djeci razvuku kauč, dok roditelji spavaju na podu. Vodu iz slavine ne mogu piti jer je puna pijeska zbog kojeg mališanima izbijaju rane na ustima. Žive od 2800 kuna socijalne pomoći i hrane se u pučkoj kuhinji.

“Ovo nije život, ovo je životarenje. Jako često ostanemo gladni. Djeca se nemaju gdje okupati, kupaonica je u jako lošem stanju. Zimi je užasno hladno, a mi umjesto prozora imamo šperploču. Želim da djeca imaju pravi dom i normalne uvjete za život”, kaže Tihana.

“Ne treba nam puno, potrebno nam je ono najosnovnije.  Znamo da je danas svima teško. Dobri ljudi, ako možete, pomozite! Samo hoću da mi djeca imaju što jesti i da budu na toplom “; rekla nam je Tihana.



Majku možete kontaktirati na telefon 097/6002480, a stvari donijeti na adresu: Plinarsko naselje 14, 10000 Zagreb.
Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Facebook Comments

Loading...
DIJELI