PONOĆNA DRAMA U ZAGREBU: Bager pri sanaciji pogodio plinsku cijev! Tomašević izrazito ljutit: ‘To je jednostavno nedopustivo’

Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U centru Zagreba, na križanju Frankopanske i Ilice zapalile su se plinske instalacije na lokaciji na kojoj je bager prije samo nekoliko sati sanirao puknuća vodovodne cijevi.

“Bager je pogodio plinsku cijev i zapalio se plin. Od naše strane vrši se hlađenje stroja i okoline. Plamen je preko 10 metara, štite se zgrade, hlade fasade, spojeni smo na hidrantsku mrežu, nema problema s opskrbom vode. Pregorjele su tramvajske žice, pale su na pod i veliko je iskrenje. Hitna je preuzela vozača bagera koji je ozlijeđen”, napisali su iz JVP-a, piše Zagreb.info.

Na intervenciju je izašlo pet vatrogasnih vozila i 16 vatrogasaca koji su ohladili stroj i okolinu te gasili plamen visok preko 10 metara. Pregorjele su i tramvajske žice koje su pale na pod, a samim time bilo je i velikog iskrenja. U bolnicu je prevezen i i vozač bagera koji je ozlijeđen.

Ubrzo po dojavi o izbijanju požara ondje je stigao i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je po njegovu gašenju dao izjavu za novinare.

Istaknuo je da treba istražiti što se dogodilo i da će, ako je došlo do neke greške u proceduri, oni koji su odgovorni biti sankcionirani. “Ovo se ne pamti, nedopustivo je da se ovako nešto događa”, rekao je Tomašević na mjestu događaja.



Kazao je da će u srijedu biti otežan javni prijevoz te se zbog poteškoća ispričao građanima.

U požaru je oštećen jedan stan i izlog, a četvero je ljudi prevezeno u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Riječ je o radnicima na toj lokaciji. Dvojica su potom puštena kućama, a u bolnici su zadržana ostala dvojica – jedan ima lakše, a drugi teže ozljede.

Iz Holdinga javljaju kako je u Frankopanskoj privremeno obustavljena opskrba plinom na lokaciji, a dio potrošača u ulici je i bez vode.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI