PONOVNA OPTUŽBA S PANTOVČAKA: ‘Plenković organizira HDZ-ov stranački sastanak s vojnim vrhom’

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Drama na relaciji Pantovčak – Banski dvori se nastavlja. Iz Ureda predsjednika RH, Zorana Milanovića stigle su optužbe kako Vlada i HDZ politiziraju Hrvatsku vojsku i organiziraju “stranački sastanak s vojnim vrhom”.

Milanović, naime kritizira sastanak premijera, predsjednika Sabora te još dvojice visoko pozicioniranih HDZ-ovaca iz Vlade sa vojnim vrhom i to bez prisutnosti predsjednika saborskog Odbora za obranu koji nije član Vlade.

Da stvar bude još bolja (gora), u priopćenju nisu niti jednom spomenuli ministra obrane Maria Banožića koji je također bio prisutan na sastanku, a s kojim je Milanović već dugo u sukobu te odbija s njim surađivati.


Priopćenje sa Pantovčaka prenosimo u cijelosti:

Andrej Plenković pozvao je i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na današnji sastanak predsjednika Vlade RH s kolegijem zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske u sjedište Vlade RH. Što HDZ-ov predsjednik parlamenta, dakle zakonodavne vlasti, radi na sastanku izvršne vlasti sa zapovjednicima Hrvatske vojske? Andrej Plenković kaže kako je to pripremni sastanak za sutrašnje Vijeće za obranu. A zašto na pripremni sastanak nije pozvan i predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović, koji je također član Vijeća za obranu?Kad je već Jandrokovića pozvao, Plenković je onda mogao pozvati i sve članove Predsjedništva HDZ-a na razgovor s generalima pa da slika bude jasna i potpuna. Jer, bili su na sastanku i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i glasnogovornik Vlade Marko Milić… Andrej Plenković je danas u Vladi zapravo organizirao HDZ-ov stranački sastanak s vojnim vrhom i otišao najdalje do sada u nedopustivoj politizaciji Hrvatske vojske. Ili je Andrej Plenković danas organizirao paralelno stranačko, HDZ-ovo Vijeće za obranu?

Istaknimo ključnu razliku: Predsjednik Republike na sastanke s vojnim zapovjednicima poziva isključivo svog savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragana Lozančića. Predsjednik Republike sastat će se danas popodne s načelnikom Glavnog stožera OSRH i vojnim zapovjednicima. Na sastanku će biti, kao i uvijek, još samo savjetnik dr. sc. Lozančić”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI