PONOVNO OŠTRE RIJEČI MILANOVIĆA: ‘Ministar je kriminalac! No, nisu svi u HDZ-u Udba’

Screenshot/N1

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak je sudjelovao na konferenciji pod nazivom “Hrvatska kakvu trebamo – Zelenim razvojem protiv klimatske krize” u organizaciji Večernjeg lista i Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj.

U kontekstu turizma i klimatske krize, predsjednik je rekao kako “Hrvatska živi od turizma, ljepote i čistoće, dobrim dijelom od gostiju iz zapadne Europe”.

“Zelena transformacija mora postati načinom života, dio svijesti. Još prije dvadeset godina sam prvi puta to vidio u Belgiji, a potom sam godinu dana kasnije na Krku vidio da ljudi također odvajaju otpad. Ovo nije ideologija, to su praktična rješenja za probleme koje smo stvorili sami”, istaknuo je Milanović.

Govorio je i o energetici te naveo kako se “potreba za plinom neće promijeniti preko noći te je upozorio na ovisnost o ruskom plinu”.

Dodoa je kako je “iluzija da ga se može odreći, a oni koji govore suprotno su politički iluzionisti”.



Komentirao je i izbore u Sloveniji.

“Vidjeli smo da su odnosi Hrvatske i Sloveniji bili stabilniji kada je na vlasti bio Janša, ali nisu bili ni neprijateljski kada je bila ljevica. Političari se uvijek nekom obraćaju”, rekao je.

“Ako žele spriječiti Hrvatskoj ulazak u Schengen, nećemo propasti. Šta ćemo mi ići okolo i hvaliti se da smo u Schengenu…”, naglasio je Milanović.

Ponovno je uputio oštre riječi Plenkoviću i Banožiću.

“Ministar je kriminalac. OK? Perković je perfidan, on je zao tip. On i nekoliko njegovih klošara to smišljaju”, naglasio je predsjednik.

Ponovio je da je “Udbašenković proglasio generale kriminalcima”.

“Ne mislim da da su Udbaši Tramišak, Anušić, Butković, ali dok god ne osude udbaša, kojeg je UDBA hranila dok je bio dijete, oni su odgovorni. Znate što je Udba, kupite štednjak, imate napu, nećete je staviti iznad radnog stola, napa ide iznad špareta, da skuplja smrad, ta napa je bila Udba. Dok su drugi jeli blato u JNA, udbaši su bili oslobođeni. Oni su smišljali kako da ove iz vojske gađaju blatom. Gadljivo”, oštro je rekao Milanović.

Ponovio je, aludirajući ponovno na premijera, kako je “čovjek napravio udbaški udar na hrvatske generale”.

“U interesu mi je prokazati udbaške gojence”, naglasio je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI