PONOVNO TRAŽI ODGODU ODLASKA U ZATVOR: Odvjetnik Tomislava Horvatinčića tvrdi da mu se stanje pogoršalo

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tomislav Horvatinčić koji je početkom prosinca 2019. osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo bračni par iz Italije, ponovno traži odgodu odlaska u zatvor.

“Zdravlje se znatno pogoršalo i nužno je daljnje liječenje u specijaliziranim zdravstvenim ustanovama”, stoji u još jednoj molbi odvjetnika Velimira Došena koji zastupa poduzetnika Horvatinčića.

Iako je početkom prosinca 2019. osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo bračni par iz Italije, Horvatinčić je još na slobodi zbog teških bolesti, a Došen je ovog puta zatražio odgodu do kraja godine.

Inače, poduzetnik je operiran 25. veljače u Beču gdje mu je zamijenjena endoproteza, određena mu je terapija, a u rujnu bi se morao javiti na kontrolu u bečku bolnicu, piše Jutarnji list. Također, otežano hoda sa štakama, a poliklinika “Peharec”, gdje je i dosad obavljao fizikalnu terapiju, preporučila mu je nastavak terapije do kraja kolovoza, a kontrolu krajem rujna ove godine.

Prijašnju odgodu Horvatinčić je dobio jer se po mišljenjima liječnika iz zatvorske bolnice nije mogao odgovarajuće liječiti u zatvorskom sustavu.



Ako mu i ovoga puta usvoje molbu, od nesreće u kojoj je život izgubio talijanski par prošlo bi više od deset godina da krivac za nesreću ne bi izdržavao kaznu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI