PORFIRIJA DOČEKAO DODIK, A EPISKOP PORUČIO: ‘Ovdje je bio prvi logor u modernoj Europi’

Foto: Instagram/ Porfirije_patrijarh

Nakon više od 80 godina patrijarh Srpske pravoslavne crkve stigao je u Doboj.

Porfirije je tako postao prvi srpski patrijarh koji je posjetio Doboj nakon 83 godine, a došao je sinoć u dvodnevni posjetu uoči “krsne slave” spomenutog grada.

Porfirija je dočekao kompletan politički vrh bosanskih Srba predvođen članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, a s njime je došao i episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.


“Došao sam u krajeve odakle su i moji korijeni. Ovaj kraj je utkan u moje biće, dušu, što mi je davalo i daje snagu”, izjavio je Porfirije, prenose beogradski mediji.

Poručio je okupljenima kako je najvažnije da “Krist bude u srcu i duši svakog čovjeka, a da je najvažnije odgajati djecu u pravoslavnoj vjeri”.Inače, Porfirije je odrastao s episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem koji je ovom prigodom istaknuo kako je u Doboju bio formiran prvi logor u modernoj Europi.

“To je bilo u Prvom svjetskom ratu. U logoru je bilo 45.000 ljudi, Srba, 12.000 je stradalo, a od toga tisući djece. Nažalost, to je postao obrazac za rješavanje nacionalnih pitanja”, izjavio je episkop.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI