PORUKA KOJA LEDI KRV U ŽILIMA: Putinov suradnik Finskoj zaprijetio da ih mogu izbrisati s lica zemlje!

Foto: Guliver

Finski predsjednik Sauli Niinisto nazvao je Vladimira Putina i kazao kako je invazija na Ukrajinu “drastično promijenila sigurnosno okruženje Finske”. Najavio je i da će Finska zatražiti članstvo u NATO-u u sljedećih nekoliko dana.

“Razgovor je bio izravan i otvoren i vođen je bez zaoštravanja. Izbjegavanje napetosti smatralo se važnim”, rekao je Niinisto u izjavi.

 Moskva će poduzeti odgovarajuće mjere ako NATO razmjesti nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice s Rusijom, rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Aleksandar Gruško. “Bit će potrebno odgovoriti… poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza kojima se osigurava odvraćanje”, citirala je agencija Interfax Gruška. Naveo je i kako Moskva ne vidi “stvarne” razloge zašto bi se Finska i Švedska pridružile NATO-u.



Potpredsjednik Odbora za obranu ruske državne Dume Aleksej Žuravljov, za kojeg se navodi da je Putinov blizak suradnik, bio je puno radikalniji te uputio jezivu prijetnju Finskoj, upozorivši je da je Rusija može izbrisati s lica Zemlje za samo deset sekundi. Istovremeno je, kako prenosi Daily Mail, zaprijetio i Velikoj Britaniji koju je upozorio da nuklearnim projektilima treba samo tri minute da stignu do Otoka.

Podsjetimo, plan Finske je da podnese zahtjev za članstvom u NATO-u a isto se očekuje i od susjedne joj Švedske.

Ukrajinska vojska je u svom dnevnom obraćanju rekla da su ruske trupe usredotočene na povlačenje iz Harkiva.

“Napori su usmjereni na održavanje zauzetih položaja i putova opskrbe. Glavni cilj je uspostaviti punu kontrolu nad područjem Donjecke, Luganske i Hersonske oblasti i osigurati stabilnost kopnenog koridora s privremeno okupiranim ukrajinskim Krimom”, objavio je glavni stožer oružanih snaga.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI