PORUKA MLADIMA VUKOVARSKOG BRANITELJA OSTAVLJA BEZ RIJEČI: ‘Vukovar je vaš grad, Hrvatska je vaša domovina! Ne dajte je nikome ni za što”

Screenshot/ Nova TV

Legendarni vukovarski branitelj Ivan Lukić Zolja, jedan od simbola toga grada, kaže da više ne vjeruje u uzrečicu da vrijeme liječi sve rane.

”Moja me draga starica tome učila, ali više ne vjerujem. Svaka godina mi je sve teža, ovakva rana koju Vukovar nosi kao i danas postaje sve teža. Sve više mi nedostaju suborci, moj bi ubijeni nećak jučer imao 48. rođendan. Mislio sam da ću sve lakše podnositi kroz godine koje dolaze ispred mene, ali kako vrijeme neumitno teče tako moja bol postaje jača. Uzrečica da vrijeme liječi sve rane na ovom mjestu nema uporište”, kazao je Lukić Zolja u Dnevniku Nove TV.

Na današnji dan, zatvoreni su kafići koje drže pravoslavci. To ga posebno smeta.


”Spuštene su rolete na kućama. Ne mogu shvatiti da dobre i poštene Srbe drže u getu. Tužno je i ružno što se sve radi kroz politiku i jučerašnje polaganje vijenaca je pljuska Vukovaru i vukovarskoj žrtvi. Dok ti ljudi ne shvate da trebaju upaliti svijeću, podići rolete i ishodati tu kolonu koju je njihova nacionalna grupacija napravila, teško možemo govoriti o Vukovaru kao boljem i poštenijem životu”, govori Lukić.

Na pitanje hoće li Vukovar ikada biti jedan grad, bez podjela, Lukić je rekao da se to treba gledati kroz sport.”Kao klubovi gdje igra većina srpskih mladića, shvatili su da pripadaju HNS-u. Moraju samo jednu stvar shvatiti – Hrvatska je naša zemlja. Vukovar je neotuđiv u bilo kojem narednom vremenu koje dolazi”, istaknuo je Lukić. Rekao je da se, dok je gledao Torcidu i Boyse, htio i sam priključiti takvom zajedništvu.

”Mladost je naša garancija, mi fosili polako odlazimo, moja generacija odlazi u smiraj. Želim mladima poručiti: Vukovar je vaš grad i Hrvatska je vaša domovina! Ne dajte je nikome ni za što”, zaključio je.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI