Posavec dao ostavku u nacionalnom HNS-u: Neću biti šef HNS-a

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Posavec je kazao da podnosi ostavku na pozicije u HNS-u jer su Međimurci i Međimurke bili razočarani najnovijim potezom HNS-a na nacionalnoj razini

Međimurski župan i član Predsjedništva HNS-a Matija Posavec podnio je ostavku na sve pozicije u nacionalnom HNS-u i zasada ostaje samo predsjednik HNS-a Međimurske županije, a za novog šefa stranke ne kani se kandidirati, rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije u Čakovcu.

Posavec je kazao da podnosi ostavku na pozicije u HNS-u jer su Međimurci i Međimurke bili razočarani najnovijim potezom HNS-a na nacionalnoj razini te je istaknuo da prije svega želi biti župan Međimurske županije jer je to pozicija na koju su ga građani izabrali, javljaju Međimurske novine.

Njega se inače u političkim krugovima spominje kao novo mogućeg predsjednika HNS-a, no on je to danas negirao i poručio da se neće kandidirati i da ne želi biti novi šef HNS-a.

Štoviše, još mora i odlučiti hoće li uopće ostati predsjednik međimurskog HNS-a, a odbio je i funkciju u Vladi te mjesto zastupnika, navodi Večernji list, ali ostaje član HNS-a.

Istaknuo da su mu Međimurje i Međimurci na prvom mjestu, ali i da će nastaviti surađivati sa svima te da se nada da njegov postupak neće odraziti na projekte koji se provode u našoj županiji.



Upitan o pregovorima za Županijsku skupštinu Međimurske županije, potvrdio je da HNS pregovara sa SDP-om, ali je negirao da se razgovaralo i s HDZ-om.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI