POSAVEC NAKON IZBORNE POBJEDE: ‘Službeno je da se ja za nešto sumnjičim, no istraga još nije gotova’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon obrađenih glasova svih 157 biračkih mjesta u Međimurju, novi-stari međimurski župan Matija Posavec komentirao je uvjerljivu pobjedu.

“Na četiri kandidata dobiti gotovo 80 posto, nije malo, i otkako je hrvatske države na regionalnoj razini mislim da nije bilo ovakvog rezultata. No, ovo nije moja pobjeda, ovo je pobjeda građana Međimurja, pobjedan onih koji su vjerovali u mene i koji su me podržavali i motivirali da se kandidiram.

Kandidirao sam se zbog građana. Vlast proizlazi od naroda, građani su vaš poslodavac u politici. Izbori su festival demokracije kad građani odlučuju što žele. Nema euforije”, rekao je Posavec.

“Nastavljamo u petoj brzini i od srca obećajem da neću nikoga iznevjeriti”, dodao je.

Ističe kako je izlaznost bila slabija zbog korone i lošeg vremena, ali i zbog toga što dvije velike stranke, SDP i HDZ nisu imale svog kandidata.



Dodaje i kako nije očekivao tako velik postotak glasova.

“Ovakav postotak nosi odgovornost i obvezu da budem još hrabriji i bolji, da se još više trudim i stvaram rezultate. Spreman sam na to već sutra ujutro”, rekao je Posavec.

“Nisam istupao u javnosti dva mjeseca da netko ne veli da sam ometao istragu. Službeno je da se ja za nešto sumnjičim, a dokazi i što će biti u konačnici, to ćemo vidjeti kad završi istraga koja još nije gotova”, rekao je Posavec, prenosi eMeđimurje.

Kampanju je ocijenio vrlo prljavom, slale su se, kaže, SMS poruke u kojima je pisalo da odustaje od kandidature i pozivalo građane da ne moraju izlaziti na izbore, otvarali su se lažni profili te lažne internetske stranice.

“U Međimurju, da bi se kandidirali i bavili se javnim poslom, trebate poznavati mentalitet međimurskog naroda. Nikad ovdje u Međimurju prljave kampanje nisu prolazile. Onaj tko se bavio prljavom kampanjom nikad nije dobro prošao. No, nema zamjerke, sve je to dio političkog folklora, nastavljamo dalje s radom”, zaključuje Posavec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI