POSLJEDNJE ZBOGOM I VELIKA TUGA: ‘Izgubili smo junaka, odgovornog roditelja, dobrog čovjeka’

Foto: Tonći Plazibat/Cropix/Cropix

Komemoracija za Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci koji je smrtno stradao u požaru poviše Orašca, održana je danas u prostorima JVP-a Dubrovački vatrogasci – ispostava Orašac.

“Izašao je zvukom sirene pomoći drugima. Izašao je pomoći, spasiti imovinu naših ljudi, svoje braće, svojih sestara. Izašao je pomoći. To je srce prestalo kucati, ali, vjeruj mi, srce će zauvijek kucati u srcima naših vatrogasaca. Bio si dio velike hrvatske vatrogasne obitelji i, vjeruj mi, ta obitelj vatrogasaca neće te nikada zaboraviti, ni tebe, ni tvoju obitelj. Bit ćemo uz njih, vjeruj mi, Gorane. Vjeruj mi, vjeruj svim ovim vatrogascima koji su se danas došli oprostiti od tebe. I vjeruj mi, zauvijek ćeš živjeti, bio si dio hrvatske vatrogasne obitelji i ostat ćeš vječno’, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, prenosi Dubrovački dnevnik.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić kazao je kako je ‘bio i ostao primjer’ i zahvalio na svemu što je dao.

Cijela županija danas tuguje. Izgubili smo junaka, primjernog vatrogasca, odgovornog roditelja, dobrog čovjeka. Poznato je da nema plemenitijeg djela od žrtve za svoga prijatelja, svoga bližnjega, za drugog. Upravo je tako Goran cijeli svoj život posvetio radu za dobrobit drugih, spašavanju života i imovine, brinući pri tome o svojoj obitelji – supruzi i djeci. Zašto je morao otići? Zašto on, zašto sad? Nikad nećemo saznati. Vjerujmo da je on sada u boljem svijetu, ali ostajemo neutješni zbog ovog strašnog gubitka. Nećemo zaboraviti njegovu plemenitost i žrtvu. Nećemo zaboraviti ni njegovu obitelj – izjavio je Dobroslavić.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je važnu ulogu vatrogasaca.



– Prekid jednog mladog života uvijek nosi strahoviti udarac i nositi se s takvom tragedijom zadatak je takav traži puno i previše. Pojmiti kako odjednom među nama nema nekog tko je u sebi imao toliko životne energije, odvažnosti i odlučnosti čini se nezamislivim. Neizrecivo je teško Goranovoj najbližoj obitelji i zato se pridružujem molitvi da pronađete spokoj u uvjerenju da vaš Goran vas i dalje čuva, onako kako je to radio i dosad i isto onako predano kako je za života čuvao ovaj grad. Suosjećam sa svim kolegama Gorana koji se nose s velikim gubitkom. Puno je dimenzija u pozivu vatrogasca, a bratstvo je jedno od najvažnijih. Zato razumijem kako je bol velika. Biti vatrogasac prvenstveno znači biti humanitarac. Biti plemenita osoba koja je svakog trenutka spremna na herojski čin. Osoba koja je voljna ugroziti svoj život da bi spasila drugi, sačuvala imovinu i ljude, pa i ljude koje ne treba ni poznavati. Biti vatrogasac znači biti prijatelj na kojeg se uvijek možemo osloniti. Kada smo u opasnosti i kada su nam životi ugroženi, oni su uvijek tu. Da je živio uistinu svoj poziv, svjedočit će svi koji su Gorana poznavali puno bolje od mene, a posebno oni koji su s njim dijelili akcije spašavanja i gašenja požara. Bio je srčan, požrtvovan i neustrašiv, istinski profesionalac, vatrogasac s 21-godišnjim iskustvom. ‘Idem naprijed’ među posljednjim su riječima koje je uputio svojim kolegama. Bio je jedan od najboljih. Goran Komlenac napustio nas je prerano i ta će okolnost uvijek izazivati tugu i žaljenje. A mi ovdje prisežemo kako ćemo njegovo ime i sjećanje na njega čuvati u svojim srcima. Hvala mu na svemu što je dao ovome gradu. Dragi Gorane, počivaj u miru Božjem, po blagoslovu sv. Vlaha i sv. Florijana’, izjavio je Franković.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović u emotivnom je govoru kazao kako će pamtiti stradalog vatrogasca.

– Uvijek se smijao, uvijek se smijao… Dragi Gorane, hvala ti na svemu. Čast je bila raditi s tobom – izjavio je.

Zapovjednik JVP-a Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović kroz suze je kazao kako je Komlenac bio osoba koja je uvijek gurala naprijed.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI