POSLOVI TEŠKI VIŠE OD 100 MILIJUNA KUNA! Muž Bandićeve suradnice u unosnom biznisu s Gradom

Foto: Cropix

Zaštitarska tvrtka Bilić-Erić Security čiji je suvasnik Matija Jozić javila se na natječaj za dvogodišnji ugovor procijenjen na 117.723,750 kuna s PDV-om za poslove privatne zaštite Grada Zagreba te ustanova Grada zagreba i zagrebačkog Holdinga, ali i ovisnih društava.

Ne bi to bilo ništa neobično da se ne radi o tvrtki čiji je suvlasnik ujedno i suprug pročelnice za gospodarstvo Grada Zagreba Mirke Jozić, a koja s Gradom Zagrebom kontinuirano surađuje kroz unosne projekte i poslove. Posljednja ponuda stigla je zajedno s ponudama još triju ponuditelja – VG Teh Security, Sokol i Sigurnost, a iznosi 124.288,573 kuna, ona je ujedno i jedina pristigla na natječaju te promašuje procjenjeni iznos nabave za nekoliko milijuna kuna. Isti posao Bilić Erić s navedenim tvrtkama obavljala je i do sada, a vrijednog dvogodišnjeg ugovora koji je sklopljen 2018. godine iznosila je 83.838 kuna.

Tada je navedena zajednica bila jedini ponuditelj na natječaju za posao koji uključuje usluge tjelesne žastite osoba i imovine kako Grada Zagreba, tako i Zagrebačko Holdinga. Te iste 2018-te godine Bilić-Erić je samostalno s gradom sklopio ugovore vrijedne preko 25 milijuna kubna. Jozić je inače jedna od najlojalinijih Bandićevih suradnica, a u Gradu su u više navrata tvrdil8i kako tu nema nikakvog sukoba interesa.  Inače, tvrtka Bilić-Erić spominjala se u kontekstu suradnje s Gradom i tijekom izvanredne situacije u Petruševcu, a prema svjedočenju niza stanara, oni su objekt u tome djelu grada čuvali mjesecima. I na nekoliko drugih gradskih lokacija ranije su viđani njihovi zaštitari, no i iz grada i iz Bilić-Erića također su tvrdili da tu nema sukoba interesa. Prema nekim procjenama tvrtka supruga pročelnice Jozić samo za operaciju Petruševac mjesečno je naplaćivala oko sto tisuća kuna, to su dakako samo okvirne procjene, pa su odstupanja moguća. Govorilo se i kako je tvrtka Bilić-Erić dobila posao videonadzora grasdske uspinjače.Pogledate li Registar ugovora Grada Zagreba lako je zaključiti kako je ova zaštitarska tvrtka u samo dvije godine s Gradom poslila poslove vrijednije od sto milijuna kuna, naime, njihove je zaštitare moguće sresti i po vrtićima, učeničkim domovima, osnovnim i srednjim školama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI