POSTAT ĆE POLITIČKA STRANKA? Udruga socijaldemokrati idu korak naprijed

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Udruga Socijaldemokrati u subotu je u Zagrebu osnovala svoju podružnicu, prenosi Večernji list.

Udrugu su osnovali bivši SDP-ovci nakon što su izbačeni iz svoje bivše stranke te okuplja veliku većinu od 18 saborskih zastupnika Kluba socijaldemokrata.

Ona će se vrlo brzo pretvoriti i u stranačku zagrebačku organizaciju s obzirom na to da bi Udruga socijaldemokrata u idućih pola godina trebala prerasti u političku stranku i to, ne bude li novih izbora do tada, odmah i parlamentarnu.

U koju će se, može se očekivati, uključiti velik broj od gotovo četiri tisuće bivših članova SDP-a, mahom izbačenih iz stranke prošlog ljeta. Da je nova stranka cilj, potvrdio je jučer i glavni tajnik udruge, nekad glavni tajnik SDP-a, Nikša Vukas koji je poručio okupljenima kako se neće vraćati na ono što je iza njih jer su okrenuli novu stranicu.

“Lagano i tiho premrežavamo Hrvatsku. Mi smo udruga koja će se pretvoriti u stranku”, kazao je Vukas. Bivši predsjednik SDP-a, danas potpredsjednik i koordinator udruge za Zagreb Davor Bernardić, poručio je kako je Zagreb lokomotiva razvoja bez koje nema napretka Hrvatske.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI