POSTIGNUT ZANIMLJIV KOALCIJSKI SPORAZUM: Evo tko kreće u borbu za Zagreb zajedničkim snagama

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednici zagrebačkog HDZ-a, zagrebačkog HSLS-a te Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) potpisali su u četvrtak koalicijski sporazum za lokalne izbore i izbore za Vijeća gradskih četvrti i Vijeća mjesnih odbora u Gradu Zagrebu.

Potpis na sporazum tako su stavili predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman, zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić i predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.

Izrazivši zadovoljstvo potpisanim, Herman je rekao da je Gradu Zagrebu dosta ispraznih obećanja, demagogije, nestručnosti i netransparentnosti. Ono što je sada bitno, poručio je, je jedinstvo, zajedništvo te da svi budu zajedno za Grad Zagreb.

“HDZ je stranka visoke socijalne osjetljivosti i koja prepoznaje i zna ono što je Zagrepčanima i svim građanima u zemlji najpotrebnije. Na tome tragu potpisuje se i ova koalicija konstruktivnih, pametnih i iskusnih ljudi. Koalicija koja će biti spremna suočiti se sa svim izazovima koji stoje ispred Zagrepčana i koja će munjevitom brzinom pokrenuti obnovu Grada Zagreba”, istaknuo je tom prigodom Herman.

Klasić je rekao kako HSLS u fokusu svojih politika ima transparentnost javnih financija, zaštitu političkih i ekonomskih sloboda, decentralizaciju gradske uprave te digitalizaciju. Poručio je i da je HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović jedan od rijetkih mladih i stručnih političara koji će te politike provoditi u Gradu Zagrebu. “Cilj i bit njegove politike je transparentnost u vođenju Zagreba i gradskih financija. To je nužno potrebno Zagrebu u ovo vrijeme”, naglasio je.



Istaknuvši kako su u toj koaliciji prepoznali šansu riješiti mnoge probleme koje imaju umirovljenici u Gradu Zagrebu, Gabričević je rekao kako su zajednički planirali da se u narednom razdoblju u Zagrebu izgrade još tri doma za umirovljenike, jer ih je sada nedostatno. Uz to, planiraju da se izgradi najmanje jedan hospicij i dva dnevna boravka. “U suradnji s Gradskom upravom i s osloncem na Vladu pobrinut ćemo se uvesti institut pravobranitelja za starije osobe. To je  skupina koja je najranjivija i u tom smislu zapuštena”, kazao je.

Gabričević je upozorio i da u Zagrebu ima više od 50 posto umirovljenika koji žive u zoni siromaštva. Stoga će, kaže, napraviti poseban plan i strategiju da umirovljenici što prije izađu iz zone siromaštva i žive životom dostojnog čovjeka.

Filipović: Podizanje transparentnosti na najvišu razinu

Izrazivši zadovoljstvo potporom HSLS-a i HSU-a, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović rekao je kako snažno zagovara podizanje transparentnosti na najveću moguću razinu u Gradu Zagrebu. “HSLS je podigao transparentnost na jednu visoku razinu u Bjelovaru i tu dobru praksu želim prenijeti i u Zagreb i još je dodatno unaprijediti”, poručio je.

Također, istaknuo je, svim umirovljenicima žele osigurati dostojanstvenu starost.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI