Potpisan Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministrica trgovine i industrije Republike Indije Nirmalom Sitharaman izrazila je zadovoljstvo potpisanim Ugovorom

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministrica trgovine i industrije Republike Indije Nirmalom Sitharaman potpisale su danas u Banskim dvorima Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije o gospodarskoj suradnji.

“U izjavi novinarima potpredsjednica Vlade Martina Dalić, istaknula je da se potpisanim Ugovorom o gospodarskoj suradnji otvara i proširuje prostor za jačanje gospodarske suradnje kroz razmjenjivanje informacija o gospodarskom razvoju i dvostranoj trgovini te se stvara okvir za promicanje aktivnosti usmjerenih razvoju dvostrane gospodarske, tehničke i tehnološke suradnje.

Dodala je da će se provedbu Ugovora biti uspostavljeno Povjerenstvo na razni načelnika sektora dviju zemalja, a čija zadaća će biti osnaživanje i razvoj gospodarske suradnje, kao i poticanje investicija indijskih poduzetnika u Hrvatskoj te hrvatskih poduzetnika u Indiji.

Ministrica trgovine i industrije Republike Indije Nirmalom Sitharaman izrazila je zadovoljstvo potpisanim Ugovorom između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije o gospodarskoj suradnji. „Ovaj Ugovor će dati snažan okvir za unaprjeđenje i intenziviranje gospodarske, tehničke i tehnološke suradnje, na temeljima uzajamnosti i obostrane koristi“, kazala je. Izrazila je uvjerenje kako će Ugovor dodatno pridonijeti unaprjeđivanju bilateralnih odnosa Hrvatske i Indije. Najavila i da će se večeras održati prvi indijsko-hrvatski poslovni forum”, navodi se u priopćenju.

 



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI