‘Potpredsjednik ŽO HDZ-a i tajnik prijetili članovima i zabranili su skupljanje potpisa u stranačkim prostorijama’

Luka Gerlanc/Cropix

Na stranici HONG – (Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje) u srijedu je objavljena prva prijava, a odnosi se na ŽO HDZ-a Zagrebačke županije. Objavu prenosimo u cijelosti.

Podsjećamo, Hadezeovci su odlučili napraviti svoj mali unutarstranački ‘Gong’, koji će se zvati HONG – (Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje). Na njihovoj web stranici osvanula je inicijativa kojom se želi potaknuti izlazak na izbore što većeg broja članova 15. ožujka.

PRIJAVA – ŽO HDZ-a Zagrebačke županije

Od danas počinjemo objavljivati vaše prijave. Zbog uistinu velikoga broja prijava koje nam pristižu, nećemo biti u mogućnosti objaviti baš svaku. No, jamčimo vam da ćemo svaku prijavu pažljivo obraditi i poduzeti sve da nepravilnost otklonimo. Vaše prijave prenosit ćemo doslovno, uz skraćivanje imena i prezimena na inicijale. Samo ukoliko otklonimo baš svaku nepravilnost, moći ćemo na kraju ponosno konstatirati da smo proveli poštene i demokratske unutarstranačke izbore!

Slijedi prijava vezana uz ŽO HDZ-a Zagrebačke županije:



“Podpredsjednik ŽO HDZa..T. M. i Tajnik M. Č. zabranili su skupljanje potpisa u stranačkim prostorijama…uz izrečene prijetnje članovima da će potpisi biti gledani i provjeravani…da neće dobiti radna mjesta i poticaje…ljudi su u strahu..uz to ima oko 500 članova koje su uz Potvrde dozvolili da glasaju na unutarstranačkim izborima za određene GO…koji nisu provedeni kroz bazu…”

Kako bismo otklonili svaku sumnju, očekujemo od ŽO HDZ-a Zagrebačke županije (kao i svih drugih teritorijalnih organizacija HDZ-a) da organizira dežurstva u stranačkim prostorijama, barem 2 sata dnevno tijekom kojih bi članstvo moglo potpisima podržati kandidature preferiranih kandidata. Naravno, očekujemo da se tamo nalaze potpisne liste svih kandidata.

Glede članova koji su putem potvrda glasovali na prijevremenim unutarstranačkim izborima u pojedinim teritorijalnim organizacijama, ukoliko nisu naknadno uneseni u bazu, ti članovi nemaju pravo glasa na ovim unutarstranačkim izborima.

Ukoliko i vi imate saznanja o nepravilnostima tijekom unutarstranačkih izborima, dojavite nam ih putem obrasca Prijave ili na e-mail inicijative [email protected].

Facebook Comments

Loading...
DIJELI