POTPUNI KAOS U NOVOM SADU! Tučnjava četnika na humanitarnoj izložbi, razlog sukoba je krajnje bizaran

Prošlog petka u Novom Sadu je održana izložba humanitarnog karaktera pod nazivom ‘Avenija memeova u Kineskoj četvrti’. Izložba je zamišljena kao izlaganje internetskih memeova najpoznatijih stranica na društvenim mrežama, a eksponati su se prodavali na aukciji, prenosi portal Autonomija.

No da stvar bude apsurdnija na izložbi su se među pozvanima našli i administratori nekih stranica koji su pripadnici skupine New Age četnici.

Tko su zapravo New age četnici? Skupina je to ekstremnih desničar koja  kroz memeove na društvenim mrežama promiču radikalne stavove i  oni doista postoje.

U tijeku same izložbe došlo je do naguravanja u kojem su članovi New age četnika napali osnivača grupe Eko četnici, dakle druge radikalne skupine. Najprije putem društvenih mreža, a zatim je došlo i do kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba, i prije dolaska policije zaraćene skupine su udaljene s izložbe.

Uoči sukoba, New age četnici lijepili su naljepnice po eksponatima na izložbi, koji su sadržavali prijeteće poruke prema antifašističkim organizacijama.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI