POTPUNI KRAH TODORIĆA, TRAŽE GA ZBOG BANKROTA! Pomladak obitelji u glibu: Od luksuznog dvorca do sumornih sudnica

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Što god mislili o bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovoj obitelji, mora se priznati kako im posljednjih godina, otkako je propalo njihovo poslovno carstvo, nije lako. Biti u poziciji najmoćnijih i najimućnijih ljudi u državi, a onda s te pozicije pasti u ralje dugotrajnih i iscrpljujućih sudskih procesa zasigurno nije ugodno.

Na oca Ivicu Todorića ta situacija navodno je ostavila dubokog traga, osim što je njegovo zdravstveno stanje poljuljano, on se vrlo teško pomirio sa sudbinom koja ga je snašla, posebice zbog toga što su mu mnogi koje je smatrao prijateljima okrenuli leđa onoga trenutka kada se, uviđajući da se počinje urušavati Agrokor, odselio u London, gdje živi njegov stariji sin Ante Todorić. To je bilo početkom jeseni 2017. godine, a od tada otac Todorić ne prestaje zazivati ime premijera Plenkovića i bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić, koje smatra odgovornima za sve što ga je snašlo.

Londonska adresa

Pravdu Todorić istjeruje i kroz arbitražni proces u Washingtonu, a od svega onoga što se u Hrvatskoj događalo i što se još događa razočarani Ante Todorić digao je ruke kada je shvatio da se uz njegova oca u optužnicama spominje i on, ali i njegov mlađi brat Ivan koji je nadležnima u Hrvatskoj u jeku pokretanja tih procesa prijavio adresu u Švicarskoj, gdje navodno boravi sa suprugom Milicom i djecom. Obitelj Todorić preživjela je i privatni i poslovni krah, no srpska manekenka Milica ostala je vjerna svojem partneru Ivanu Todoriću, dok se Ante Todorić nedugo nakon sloma Agrokora razveo od svoje dugogodišnje supruge Martine Novosel, s kojom je u braku dobio troje djece.

Novosel se u međuvremenu preselila u Beč, gdje se navodno zbližila s imućnim austrijskim poduzetnikom, jedno vrijeme nagađalo se da je s njime čak i trudna, no službene potvrde o rođenju djeteta zasad nema. Premda Novosel uglavnom boravi u Beču, s vremena na vrijeme posjećuje Zagreb, gdje na Tuškancu posjeduje luksuzni stan u zgradi u kojoj joj je jedan od prvih susjeda Mario Mamić, sin odbjegloga međugorskog reformatora hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića, koji na Tuškancu živi sa svojom drugom suprugom Tijom Mamić.



U Zagreb sve rjeđe dolazi Ante Todorić, koji se potpuno povukao iz javnosti, iako je u Hrvatskoj upisan kao suvlasnik Kulmerovih dvora, no i tu se u zemljišnim knjigama navodi njegova londonska adresa u Bourdon Streetu u luksuznom londonskom Mayfairu.

To što u Londonu živi na elitnoj adresi za Todorića mlađeg u Hrvatskoj ne znači previše, ovdje je on, prema podacima iz FINA-e, na rubu bankrota te su mu i na njegovu londonsku adresu više puta pokušali dostaviti dokumentaciju kojom ga pozivaju na očitovanje vezano uz provođenje jednostavnog postupka stečaja. Pojednostavljeno rečeno, FINA Antu Todorića traži zbog osobnog bankrota, ali ga po svemu sudeći u Londonu ne uspijeva pronaći. Pronašla je zato Antu Todorića nakon razvoda sedam godina mlađa Splićanka Petra Kaćunko Cvitanović, s kojom je ušao u vezu nakon razvoda od Martine Novosel.

Da je u vezi s atraktivnom Splićankom, osobno je potvrdio i sam Ante Todorić, a upućeni svjedoče da je riječ o iznimno ozbiljnom odnosu te da je Ante već posjetio Petrine roditelje koji žive u selu Rošcima nadomak Splita. Inače Petra iz prvog braka ima dvoje djece, a ujedno je vlasnica turističke agencije, no oni koji je poznaju opisuju je kao ženu iz skromne obitelji koja bi Anti Todoriću doista mogla biti velika potpora sada kada je pred njime postupak osobnog bankrota do kojega inače dolazi kada osoba ima dugovanja u nešto duljem vremenskom periodu.

Skromniji život

Hoće li Todorić pristati na postupak ili se u Londonu ipak uspio snaći do te mjere da sanira svoje hrvatske dugove, teško je reći jer se u medijima ne oglašava. Sve je manje u medijskom prostoru prisutna i njegova sestra Iva koja se nakon razvoda od Hrvoja Balenta s kojim ima troje djece jedno vrijeme provodila s misterioznim Srbinom s kojim je bila zaručena, međutim, ta veza u međuvremenu je propala. Zato nije propao biznis koji je Martina Novosel pokrenula sa Zlatkom Canjugom s kojim gradi trgovačke centre po Hrvatskoj.

Ne živi obitelj Todorić već dulje vrijeme istim životom, i Ivičina supruga Vesna Todorić distancirala se od javnosti, rijetko izlazi iz dvorca, a tek s vremena na vrijeme prošeta do tržnice na Britancu. O Todorićevoj egzistenciji, zdravlju i sudskim procesima brinu se njegova djeca, ali i par prijatelja koji su mu izlazili u susret dok je živio u Londonu.

U dvorcu danas s Ivicom i Vesnom Todorić živi samo njihova kći Iva, dok je nekoć ondje boravila cijela obitelj.

Luksuza više nema, nema više elitnih zabava ni elitnih gostiju. Razočarani Todorić, kojega su nakon kraha napustili brojni prijatelji, danas živi jednim posve drugačijim, skromnijim životom, aktivan je na društvenim mrežama, bavi se prikupljanjem dokaza i slaganjem obrane te je spreman po svaku cijenu dokazati da je prevaren i pokraden i da su krivci za to premijer Plenković i Martina Dalić kao alfa i omega takozvane skupine Borg, nakon čijeg je djelovanja Todorićev Agrokor postao Fortenova kojom drmaju sumnjivi lihvarski fondovi i ruski bankari.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI