POTPUNI RASKOL I RAT U SDP-U, VIŠE SE NE PREZA NI OD ČEGA! Tomaševićevom kritičaru zabranili gostovanje u Otvorenom, vlada potpuni kaos

FOTO: Cropix/editor - ilustracija

Drame u SDP-u traju godinama i postale su gotovo pa normalna pojava.

Tako se i izbacivanjem bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca zbog raskidanja koalicije s Možemo! u Zagrebu, stanje u toj organizaciji nije se nimalo smirilo. Dapače, čini se da bi sve moglo dodatno eskalirati. Nastavljaju se podmetanja kaos unutar redova i zaraćenih frakcija. Gradski zastupnik Renato Petak također je nije tajna jako nezadovoljan situacijom u Gradskoj organizaciji nakon svih događanja a i jedan je od najžešćih kritičara Možemo te bi i sam mogao napustiti SDP-ov stranački klub. A nakon HRT-ove emisije “Otvoreno” u srijedu, u kojoj se govorilo o odlaganju i odvozu otpada u Zagrebu, čini se da je korak bliže takvoj odluci.

“Dobio sam u srijedu poziv od voditelja i urednika Damira Smrtića da gostujem u emisiji i, kao što to uvijek i radim, prijavio to vodstvu svoje organizacije. Dakle, nazvao sam v. d. predsjednika Branka Kolarića i kazao mu da imam poziv za sudjelovanje. Međutim, Kolarić me ubrzo nazvao i kazao mi kako je središnjica odlučila da u emisiju ne idem ja, nego kolega Joško Klisović”, rekao je Petek i dodaje da je neformalnim kanalima čuo da je takvih poziva da sudjeluje u sličnim emisijama zadnjih dana bilo još, ali da je stranka i njih zaustavila, piše Večernji list.

Kaže i da nema problem prihvatiti takvu odluku stranke, ali očekuje jasno objašnjenje zbog čega ne smije gostovati i govoriti o temama o kojima jedini unutar Kluba SDP-a inače govori i istupa, a očekuje i da se što prije potpuno razjasni kako će stvari unutar zagrebačke organizacije i unutar Kluba SDP-a u Zagrebačkoj skupštini dalje funkcionirati.

Da je direktno u “Otvoreno” pozvao Peteka, potvrdio je i voditelj i urednik te emisije Damir Smrtić, koji je dodao da su ga, nakon što se s Petekom dogovorio o gostovanju, nazvali iz SDP-a i rekli mu da će ipak doći Joško Klisović.Tako da mira u partiji nema do daljnjega, koplja se naravno lome oko toga ZA ili PROTIV suradnje s Možemo i Tomislavom Tomaševićem a frakcije očito ne prezaju od svakakvih sredstava kako bi dokazali da su baš oni u pravu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI