POTPUNI ŠOK, MOSKVOM ODJEKIVALE EKSPLOZIJE! Glavni grad napadnut dronovima, o svemu se oglasila i Moskva: Mira nema ni u Kijevu

Foto: Screenshot/Twitter

U napadu dronova pogođeno je nekoliko zgrada u Moskvi pri čemu je zabilježena “manja” šteta i nije bilo ozbiljnijih ozljeda, rekao je rano ujutro u utorak gradonačelnik ruske prijestolnice Sergej Sobjanin.

“Sve hitne službe grada su na mjestu nesreće”, rekao je Sobjanin. Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti, rekao je na komunikacijskoj platformi Telegram da je nekoliko dronova srušeno dok su se približavali Moskvi, piše The Guardian.

Ruska državna novinska agencija RIA izvijestila je da se evakuiraju neki stanovnici zgrade u ulici Profsojuznaja u južnom dijelu Moskve

Nekoliko ruskih Telegram kanala za razmjenu poruka izvijestilo je da je na prilazima gradu srušeno četiri do deset dronova. AFP piše da je Moskva rijetko kada bila meta dronova, ali da su drugi gradovi često bili na udaru takvih napada.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća.



Rusko ministarstvo obrane ustvrdilo je da Kijev stoji iza “terorističkog napada” dronovima na glavni grad Rusije.

Ministarstvo je priopćilo da je osam bespilotnih letjelica sudjelovalo u napadu i da su ih sve u međuvremenu uništile rakete protuzračne obrane.

Rekli su i da je nekoliko dronova palo na zgrade, nanijevši “manju štetu”. Gradonačelnik Moskve tvrdi da su dvije osobe zatražile liječničku pomoć nakon napada. Ruski istražni odbor rekao je da istražuje napad dronom.

“Jutros je kijevski režim izveo teroristički napad bespilotnim letjelicama na objekte u Moskvi. U napadu je sudjelovalo osam bespilotnih letjelica. Sve neprijateljske bespilotne letjelice su pogođene”, objavilo je ministarstvo.

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko rekao je da je jedna osoba poginula u požaru koji je izbio u stambenoj zgradi u kijevskoj četvrti Holosivski nakon što je na nju pali ostaci drona, piše The Guardian.

Kličko je dodao da je iz te zgrade evakuirano 20 osoba te da je jedna starija žena hospitalizirana. “Dvama je osobama licu mjesta pružena liječnička pomoć”, rekao je Kličko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI