POTRESENA VON DER LEYEN U BUČI: ‘Ovdje se dogodilo nezamislivo. Vidjeli smo okrutno lice Putinove vojske’

Foto: Twitter

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u petak je posjetila Buču u Ukrajini. Tom je prigodom rekla da ubojstva civila u Buči pokazuju “okrutno lice” vojske ruskog predsjednika Vladimira Putina. Obećala je podržati Kijev u njegovoj obrani “granica Europe”.

Forenzičari su u Buči počeli iskapati tijela iz masovne grobnice. Von der Leyen je bila vidljivo potresena onime što je vidjela.

No, Rusija i dalje niječe da cilja civile u ratu u Ukrajini koji traje već više od šest tjedana. Osim toga, tvrdnje da su ruske snage pogubile civile u Buči dok su okupirale grad Moska nazivaju “monstruoznom prijevarom” kojom se želi ocrniti ruska vojska.

Odjevena u zaštitni prsluk, von der Leyen je novinarima u Buči rekla da će Europska unija učiniti sve kako bi pomogla Ukrajini da učini “potrebne korak” prema članstvu u Uniji.

“Ovdje se dogodilo nezamislivo. Vidjeli smo okrutno lice Putinove vojske. Vidjeli smo bezobzirnost i ravnodušnost s kojima su okupirali grad. Cijeli svijet tuguje s ljudima Buče i oni su ti koji … brane granice Europe, braneći ljudskost, braneći demokraciju i prema tome uz njih smo u toj važnoj borbi”, naglasila je von der Leyen



Facebook Comments

Loading...
DIJELI