POTRESNA PRIČA IZ CENTRA ZAGREBA: 74-godišnjak prisilio stariju članicu obitelji da prosi, novac joj uzimao

Foto: Pixabay/Ilustracija

Zagrebačka policija privela je i podignula kaznenu prijavu protiv 74-godišnjeg Zagrepčana jer je prisilio75-godišnjakinju na prošenje u centru Zagreba. Muškarac je prijavljen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima.

“Sumnja se da je 74-godišnjak u točno neutvrđenom vremenskom periodu pa sve do 13. svibnja 2022. godine, iskorištavanjem teškog zdravstvenog stanja te uporabom odnosa ovisnosti i nadzorom nad 75-godišnjom članicom obitelji, prisilio je da prosi na području grada Zagreba”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Tada bi oštećena 75-godišnjakinja prosila novac od prolazećih građana, dok se 74-godišnjak nalazio u njezinoj neposrednoj blizini te joj povremeno prilazio i uzimao isprošeni novac koji je zadržavao za sebe, istaknula je policija u priopćenju.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke inicirali su pružanje pomoći i zaštite oštećenoj 75-godišnjoj žrtvi trgovanja ljudima te joj je Centar za socijalnu skrb pružio potrebnu pomoć.Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu”, kaže zagrebačka policija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI