POTVRĐENO JE! U bespilotnoj letjelici bila je bomba

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Bespilotna vojna letjelica koja je pala u Zagrebu bila je dorađivana i nosila je bombu, koja je ugrađena umjesto kamere, doznaje Nova TV nakon dovršene istrage.

“Zna se što je eksploziv. Da je ta bomba eksplodirala kao što oni tvrde, ja tvrdim da bi nanijela veliku štetu u 50 metarskom krugu, a krater bi bio jako veliki”, istaknuo je stručnjak za zrakoplovne nesreće Josip Milošević.

Raniji balistički nalaz nije potvrdio da je bilo tragova eksploziva na fragmentima koje je vještačio neovisni Centar Ivan Vučetić. Josip Milošević smatra kako će stručnjaci svaki od zaključaka morati i potkrijepiti dokazima.

“Onaj tko tvrdi da je bila neka modifikacija mora jako dobro poznavati taj tip zrakoplova i vidjeti i tvorničke nacrte da bi mogao tvrditi da je nešto izmijenjeno”, napominje Milošević.

Suprotno porukama iz NATO-a da letjelica nije bila naoružana – nitko u Vladi, ni Ministarstvu obrane tjednima nije odstupao od svoje teze. Šef države u isto je vrijeme pozivao na oprez, požurivao objavu rezultata, ali i prozivao za moguću manipulaciju podacima iz istrage.



I Rusija i Ukrajina su negirale da je njihova, zna se da je lansirana s područja Ukrajine, ali nije poznato s kojim namjerama i je li poslana kao prijetnja.

Nova TV javlja kako će se u srijedu predstaviti detalji istrage iz Županijskog državnog odvjetništva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI