POTVRĐENO JE! VANĐELIĆ OSTAJE RAVNATELJ FONDA: Nesuđeni HDZ-ov kandidat vodit će obnovu Zagreba od potresa

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu odustao je od kandidature za gradonačelnika grada Zagreba i smatralo se kako mu zbog toga HDZ neće dati podršku da ostane na na čelu Fonda. Ipak, ministar Darko Horvat upravio je javio kako je na sjednici Upravnog vijeća Damir Vanđelić jednoglasno potvrđen za ravnatelja te institucije koja bi trebala voditi obnovu Zagreba nakon potresa.

“Slijedom svih analiza pristigle dokumentacije i slijedom intervjua koje smo obavili sa svim kandidatima, u Upravnom vijeću predložili smo gospodina Vanđelića za ravnatelja Fonda za obnovu. Jednoglasnom odlukom gospodin Vanđelić je na to mjesto i potvrđen. Ja mu želim puno sreće, uspjeha. Čestitka na hrabrosti i ulasku u jedan takav zahtjevan posao”, poručio je Horvat nakon čega se obratio i Damir Vanđelić.

“Zahvaljujem se gospodinu Horvatu i Upravnom vijeću na jednoglasnom izboru. Mislim da je to odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove i nastavka onog što smo počeli raditi. Smatram da je potres danas zaista najbitnija tema koju imamo u državi, najzahtjevnija i financijski najveća. Podsjećam da je procjena ukupnih troškova obnove koju je napravio Centar za potresna istraživanja 97 milijardi kuna samo za Zagreb. Za ove naknadne potrese procjene se tek rade i zato smatram da je najvažnije ono čega sam se i primio. Da to upogonimo i da krenemo. I to na način koji je efikasan, na način koji je transparentan i na način koji će pokazati da se može putem dinamičkog sustava javne nabave i drugih mjera napraviti to na jedan antikoruptivan način”, zaključio je Vanđelić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI