POVJERENSTVO ODLUČILO! Protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje pokreće se postupak, Ivica Puljak se izvukao

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, prenosi HRT.

Povjerenstvo je odlučivalo i protiv bivšeg gradonačelnika Splita Ivice Puljka i njegovog zamjenika Antonia Kuzmanića. Protiv Kuzmanića pokreće se postupak zbog imenovanja u nadzorne odbore trgovačkog društva bez prethodnog prijedloga gradskog vijeća, dok se protiv Ivice Puljka postupak ne pokreće.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković pojasnila je kako je prijedlog o imenovanjima umjesto od predstavničkog tijela, odnosno splitskog Gradskog vijeća, došlo od (izvršne vlasti) grada, to nikada nije došlo na dnevni red i nikada nije ostvareno na Gradskom vijeću.

Dakle, imenovane su osobe u nadzorne odbore bez odlučivanja predstavničkog tijela, a imenovao ih je zamjenik gradonačelnika Kuzmanić.

“Stoga je protiv njega pokrenut postupak, sukladno članku 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, zbog imenovanja koje je proveo, a bez prethodnog prijedloga predstavničkog tijela”, pojasnila je.



“Ono što se doista desilo da se imenovalo ljude u nadzorne odbore bez prijedloga predstavničkog tijela. Tko je imenovao? Imenovao je gospodin Kuzmanić. I tako smo došli do toga da protiv njega pokrenemo postupak zbog povrede članka 15. Zakona o sukobu interesa”, rekla je Novaković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI