Povjerenstvo pokreće postupke protiv Ćorića i Plenkovića

screenshot

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupke protiv Tomislava Ćorića zbog imenovanja Marka Raosa u Parka Prirode Biokovo i Andreja Plenkovića zbog imenovanja Igora Pokaza veleposlanikom u Velikoj Britaniji.

U slučaju zapošljavanja Plenkovićeve sestrične Nere Miličić za voditeljicu Ureda Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Andrej Plenković i Gari Cappelli pak nisu u sukobu interesa smatra Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

U slučaju imenovanja ujaka premijera Plenkovića u PP Biokovo također se neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića jer ne proizlazi da je došlo do povrede dužnosti.

Zbog moguće povrede zakona jer je na temelju propisane diskrecijske odluke, ali bez obrazloženja imenovao Marka Raosa, ujaka Andreja Plenkovića, koji je Ćoriću nadređen, Povjerenstvo je odlučio pokrenuti postupak protiv Tomislava Ćorića.

Povjerenstvo je odlučivalo i o imenovanju Plenkovićevog kuma Igora Pokaza kao veleposlanika u Velikoj Britaniji. U ovom slučaju su predložili da se pokrene postupak protiv Plenkovića.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI